"Да превърнем думите в дела"

 

На 19 септември 2012 година от 09:40 часа в залата за конференции на хотел Парк Ин София ще се открие международната конференция „Да превърнем думите в дела", организирана от Лумос, която ще представи възможностите на младите хора с интелектуални затруднения да упражняват правата си и предизвикателствата, пред които се изправят в светлината на Европейската декларация за здравето на децата и младите хора с интелектуални затруднения и техните семейства. Политици, млади хора с интелектуални затруднения и родители ще се съберат, за да обсъдят съществуващите политики и практики и да начертаят заедно стъпките заподобряването им.

 

В конференцията ще участват Калин Каменов, председател на Държавната агенция за закрила на детето, Кейт Ричардсън, програмен директор на Лумос и представители на млади хора с интелектуални затруднения от България, Чехия и Сърбия. Програмата е приложена.

 

Аз трудно се включих в учелищния процес не можех да се концентрирам.За щастие попаднах на добър педагог който ме научи да чета пиша и смятам.Със същото не могат да се похвалят някой мои приятели - те не могат да четат и пишат въпреки че са посещавали училище.А да не говорим за младежите от защитеното жилище които са от домове и не знаят какво е училище." Цитат на Михеала Иванова, млад човек с интелектуално затруднение

 

За повече информация се свържете с:

Нела Вампорова, Връзки с обществеността и комуникации, Лумос България, Nela.Vamporova@lumos.org.uk, моб. тел. 0889736589,тел. 02 85 101 85.

 

 

Публикувано от:

Лумос

 

Сходни публикации

17.10.2016
КУРС: Мъдростта в действие КУРС: Мъдростта в действие

Новият Акропол ви кани да посетите курс: "Мъдростта в действие"Встъпителната лекция ще се проведе на ...

17.10.2016
Доброволци: да помогнем на кестените Доброволци: да помогнем на кестените

Скъпи доброволци, Новият Акропол ви кани и тази година да се включите в каузата: ДА ПОМОГНЕМ НА КЕСТЕНИТ ...

26.09.2016
International Vocational Education & Training Association (IVETA)  FREE NETWORKING EVENT International Vocational Education & Training Association (IVETA) FREE NETWORKING EVENT

Събитието ще се проведе в Central Park Hotel.