Конференция "Ролята на семейството в процеса на закриване на домовете за деца с увреждания"

Ролята на семейството в процеса на закриване на домовете за деца с увреждания

 

 

На 15 ноември 2012 година от 9.30 часа в Зала 7 на Националния дворец на културата ще се проведе, организирана от Лумос, конференция на тема „Ролята на семейството в процеса на ДИ". Събитието има за цел да разгледа приноса и ключовата роля на семействата на децата в домовете при извеждането им от там и предотвратяване на настаняването им от самото начало. Ще бъде поставен фокус върху предизвикателствата пред включване на семействата в процеса и конкретни стъпки за преодоляването им.

 

В конференцията ще участват Калин Каменов, председател на Държавната агенция за закрила на детето, Янита Манолова, заместник изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане и Росица Петрова, национален представител на Лумос за България. Водещ на събитието ще бъде Весела Банова.

 

Основа на дискусиите ще бъде изследването на родителите на всички деца настанени в институции за деца с увреждания направено в началото на годината, което категорично показа, че родителите биват изолирани и бавно губят връзката с децата си от момента, в който последните са настанени в дом. „Това прави връщането им при родителя изключително трудно и поставя в риск цялостния процес на закриване на домовете" предупреждава Росица Петрова. Освен Лумос опита си ще представят и други водещи организации в сферата на правата на децата в България.

 

За повече информация се свържете с:

 

Нела Вампорова, Връзки с обществеността и комуникации, Лумос България, Nela.Vamporova@lumos.org.uk, моб. тел. 0889736589, тел. 02 85 101 85.

 

Публикувано от:

Лумос

 

Сходни публикации

17.10.2016
КУРС: Мъдростта в действие КУРС: Мъдростта в действие

Новият Акропол ви кани да посетите курс: "Мъдростта в действие"Встъпителната лекция ще се проведе на ...

17.10.2016
Доброволци: да помогнем на кестените Доброволци: да помогнем на кестените

Скъпи доброволци, Новият Акропол ви кани и тази година да се включите в каузата: ДА ПОМОГНЕМ НА КЕСТЕНИТ ...

26.09.2016
International Vocational Education & Training Association (IVETA)  FREE NETWORKING EVENT International Vocational Education & Training Association (IVETA) FREE NETWORKING EVENT

Събитието ще се проведе в Central Park Hotel.