Семинар „Предизвикателствата пред услугите и грижите за деца от аутистичния спектър”

На 29 ноември 2012 година от 9.30 часа в конферентен център „Венус" ще се проведе семинар „Предизвикателствата пред услугите и грижите за деца от аутистичния спектър" с лектор д-р Иън Маклюър, консултант по детска психиатрия и психиатрия за възрастни в Кралската детска болница в Единбург и почетен старши клиничен лектор в университета в Единбург, организиран от Лумос. Семинарът има за цел да разгледа аутизма в контекста на процеса на закриване на домовете за деца с увреждания, част от проект „Детство за всички" и да подкрепи професионалистите, които ще са пряко ангажирани с подготовката на децата от аутистичния спектър за тяхното преместване в новите услуги в общността. Модератор на събитието ще бъде д-р Галина Маркова, ръководител на Ноу-Хау център за алтернативни грижи за деца, НБУ.

Д-р Маклюър ще сподели опита си от Великобритания и ще работи с участниците върху конкретни казуси от България. „Процесът, който предстои по преместване на децата, които сега живеят в домове за деца с увреждания в услуги в общността е изключително сложен. Тези деца са прекарали целия си живот в една стая в дома и това, което им предстои ще е голямо предизвикателство за тях. Подготовката и преместването на едно дете от аутистичния спектър е много специфична исе различава от тази на дете със зрително увреждане или детска-церебрална парализа. Наша отговорност е да сме подготвени да се справим с този процес, по най-щадящ за детето начин" подчерта Росица Петрова, национален представител на Лумос за България.

За повече информация се свържете с:

Нела Вампорова, Връзки с обществеността и комуникации, Лумос България, Nela.Vamporova@lumos.org.uk, моб. тел. 0889736589, тел. 02 85 101 85.

 

Публикувано от:

Лумос

 

Сходни публикации

17.10.2016
КУРС: Мъдростта в действие КУРС: Мъдростта в действие

Новият Акропол ви кани да посетите курс: "Мъдростта в действие"Встъпителната лекция ще се проведе на ...

17.10.2016
Доброволци: да помогнем на кестените Доброволци: да помогнем на кестените

Скъпи доброволци, Новият Акропол ви кани и тази година да се включите в каузата: ДА ПОМОГНЕМ НА КЕСТЕНИТ ...

26.09.2016
International Vocational Education & Training Association (IVETA)  FREE NETWORKING EVENT International Vocational Education & Training Association (IVETA) FREE NETWORKING EVENT

Събитието ще се проведе в Central Park Hotel.