Лумос организира конференция „Развитие на заместващата грижа в България"

В България Лумос работи за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства вече 8 години. Нашата работа с децата от дома в Крушари стана повод в края на 2017 г. да стартираме с една нова за нас дейност - подкрепа за създаването на услугата заместваща грижа. В средата на 2018 г. Министерство на труда и социалната политика създаде работна група за изработване на концепция за развитието на заместващата грижа в България и вече има първи вариант на документа.

В подкрепа на работата по концепцията, организираме, съвместно с Министерство на труда и социалната политика, конференция на тема „Развитие на заместващата грижа в България", която ще се проведе на 24 октомври 2018 г., с начало 9.30 часа, в зала „Арена" на хотел „Арена ди Сердика", ул. „Будапеща" 2, гр. София.

За да се запознаем с опита на Великобритания, която вече дълги години предлага тази услуга, сме поканили Трейси Беърд, ръководител на услугите за заместваща грижа в две общини в град Лондон, която ще изнесе презентация и ще участва в работата в малки групи за обмяна на опит.

В конференцията ще участват представители на министерства, общини, неправителствени организации, родители на деца с увреждания и приемни родители. Желанието ни е всички заинтересовани страни да имат възможност да се запознаят с основните моменти от концепцията и да имат принос в създаването на тази нова услуга, която би могла да подобри съществено живота на децата и младежите с увреждания и техните семейства.


 

Публикувано от:

Лумос

 

 

Сходни публикации

07.07.2020
ПОДКРЕПЕТЕ: Обединено становище от гражданските организации в България ПОДКРЕПЕТЕ: Обединено становище от гражданските организации в България

Подкрепа за становището изразете онлайн тук до 17.00 ч. на 16 юли 2020 г. На 1 юли със Законопроект ...

06.07.2020
Брой 6 (198) на месечния информационен бюлетин на ПДИ Брой 6 (198) на месечния информационен бюлетин на ПДИ

Уважаеми колеги,   Програма Достъп до Информация публикува новия брой 6 (198) ...

01.07.2020
Страхува ли се властта от гражданите? Страхува ли се властта от гражданите?

След 10-годишна сага Съветът за развитие на гражданското общество най-сетне е избран, но КПКОНПИ блокира ...