Български   3637 NGOs




NGO Profile

Karate Club Ronin

Karate Club Ronin

Association – sports club/federation
The organization has updated its information in the database during the past year.
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Arts and culture
Education
Physical education and sport
 
Organization Targets
Пълната реализация на социалните функции на бойните изкуства за укрепване на физическата дееспособност и нравствено възпитание на децата, младежите и гражданите на Република България; увеличаване броя на занимаващите се сх бойни изкуства и създаване на условия за постигане на високи спортни резултати и вътрешното и международно спортно поле; да съдейства за утвърждаването и развитието на бойните изкуства сред всички възрастови групи на населението на Република България и чрез спорта да дава възможност и изява на личността; подготовка на състезатели за представителните отбори, за участия в национални и международни първенства и турнири по бойни изкуства; подобряване физическата и двигателната култура с оглед правилни действия в екстремни ситуации на трениращите; да работи за психическото и физическото закаляване на трениращите с оглед подобряване на тяхното здраве, двигателна активност и създаване на трайни трудови навици, както и издържливост на по - големи натоварвания в ежедневния живот; да подготвя инструкторски кадри, съобразно действащите правила; да популяризира бойните изкуства и своя опит в страната и чужбина; да задоволява потребностите и интересите на своите членове и ги отстоява пред обществото и държавата.

Last Project

Year:
активен спорт - път към толерантност
 
Description:
В дейностите по проекта взеха участие над 40 деца и младежи на възраст между 7 и 18 години, част от които в неравностойно положение и от етнически малцинства.
Времетраенето на проекта бе шест месеца, като освен обучителните тренинги и модули бяха предвидени четири открити урока по толерантност и превенция от агресия, по два за всяка група. В откритите уроци децата и младежите представиха разисквани казуси по време на тренингите и ролевите игри. Уроците бяха водени от преподавателите по различните обучителни модули, включени в тренингите. Целта на дейността бе децата и младежите, включени в проекта, да покажат на своите връстници, приятели и родители добри примери на поведение, начините за преодоляване на натрупаната агресия, представяне на модели за по­добро междуличностно общуване, разрешаване на конфликти, представяне на нормите на поведение в училището и извън него, възпитание на толерантно отношение и насърчаване на комуникативността.
Проекта „Активен спорт – път към толерантността“ приключи със заключителна Кръгла маса, проведена на 24.04.2015 г., на която като гост­лектор бе сенсей Тетсужи Накамура – световно известен специалист по бойни изкуства от Международната Окинавска Годжу-рю Карате-до Федерация. Той представи ефективни инструменти за правилно прилагане на позитивното мислене и действия.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
20 000 - 100 000

History

карате за всички мост между поколенията - запознаване на младите хора занимаващи се с бойни изкуства и в частност с карате със доайените във тази област чрез срещи и интервюта



VIOLET - курсове по самоотбрана за младежи между 10 и 19 години със сензорни увреждания



спорт в свободното време 2015 - организиране на свободни тренировки за деца в свободното им време