Български   3627 NGOs




NGO Profile

Youth Volunteer Network

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Youth issues, policies and research
Promotion of philanthropy/volunteerism
Development of local communities
 
Mission
Насърчаване на доброволческите дейности и признание на доброволчеството чрез средствата на неформалното образование и гражданско участие.
 
Organization Targets
Изграждане и устойчивост на национална младежа и доброволческа организация; насърчаване на доброволчеството, младежките дейности и политики; изграждане на благоприятна среда за развитие на доброволческата дейност; подкрепа на организаторите на доброволчески дейности; насърчаване на мобилността на младите хора и доброволците; развитие на сътрудничеството между гражданското общество, държавата, местните власти, образователните и обществени институции в подкрепа на доброволчеството; повишаване на обществената осведоменост за значимостта и ползите от доброволчеството; насърчаване и подкрепа на неформалното образование и признание на придобитите от младежите и доброволците умения и ключови компетенции; укрепване на солидарността между поколенията, толерантността, междукултурния диалог и недискриминация; поощряване на обществено признание на доброволческите дейности и стимулите за насърчаване на доброволците и организациите, осъществяващи доброволческа дейност.

Last Project

Year:
Активизираме младите
 
Description:
Целта на проекта "Активираме младите" е да се проучат потребностите и интересите на младите хора в малките населени места от област Бургас, за овластяване и стимулиране на тяхното гражданско участие и активност, в процесите на вземане на решения на местно ниво, посредством разработване и прилагане на обучителни програми за компетенции, в съответствие с техните потребности и интереси, провеждане на инициативи и кампании.
Проектът предвижда провеждане на фокус-групи, неформално обучения, насърчаване на инициативи за местни младежки политики.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта - Национална програма за младежта (2016-2020).

History

Проект 'Променяме света", финансиран от Национална програма за младежта (2016-2020), № НПМ-189-П2-ТО1/2017. Реализирани дейности: неформално обучение за младежки лидери, дванадесет доброволчески инициативи и кампании, младежки форум "Конференция на бъдещето". Период на осъществяване 2017-2018 г.



Проект „По пътя на надеждата” I и II. Целта на проекта е приемане и изграждане на култура на доверие към бежанците. Реализирани дейности: проведени два Фестивала на толерантността и срещу езика на омразата, включващи театрални пърформанси, тематични изложби, уъркшоп, инфорамационна кампания, благотворителни дейности. Период на изпълнение 2014-2016г.. Проектните дейности са финансирани от Община Бургас и Фонд за доброволчески инициативи на фондация "Астика" и изцяло подпомогнати при реализацията от български и чуждестранни доброволци по Европейска доброволческа служба, от Испания, Португалия, Италия, Франция.



Ежегодно доброволците на сдружението вземат участие в подготовката и реализацията на кампании и инициативи като „Часът на Земята”, „Чаено парти- ден на доброволеца"; „Международен ден на младежта”; европейска седмица на движението и спорта "Move Week", тиймбилдинг, обучения, междукултурни вечери и други.



Сдружението е партньор по проекти за младежки обмен и младежки работници, по програма "Еразъм+".