Български   3627 NGOs




NGO Profile

Chamber of Commerce and Industry Vratsa

Chamber of Commerce and Industry Vratsa

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Branch organizations
Economic development
Professional organizations
 
Mission
Мисията на Търговско- Промишлена Палата- Враца е да работи за развитие и утвърждаване на гражданското общество, науката, техниката и технологиите, да съдейства и подпомага икономическото развитие на северозападния регион, да разработва регионални стратегии за развитие, и съдействие за тяхното реализиране. Да разработва и реализира регионални, национални и международни инфраструктурни проекти в сферата на селското стопанство, преработвателната промишленост, както и подкрепа на кредитния процес за МСП в региона, да мобилизира и координира дейностите на регионални, национални и международни институции по реализиране на проекти и инициативи за постигане на съгласие и сътрудничество. Да съдейства за предприемане и осъществяване на инициативи за популяризиране на региона и привличане на национални и международни инвестиции. Да работи за подпомагане на социалната интеграция и личностната реализация като постига повишаване на ефективността при търсене на работа и конкурентоспособността на безработните на пазара на работна ръка и повишаване на квалификацията им.

ТПП Враца работи също така за стимулиране на предприемачеството в региона, насърчаване и подпомагане на МСП, съдействие за включване в програми за кредитирането им, осигуряване на достъп до кредитни институции и кредитни линии, планиране, популяризиране, подпомагане, изготвяне на проекти- обвързващи пазара на работната сила с развитието на икономиката, опазване и възстановяване на околната среда в контекста на устойчивото развитие на региона чрез разработване и реализиране на проекти за подобряване и развитие на регионалната инфраструктура.



Търговско- Промишлена Палата Враца също така може да предложи на своите клиенти следните услуги:

- Вписване в Търговския регистър на Палатата на фирми (ЕТ, ООД, АД, СД) и търговски представителства на чуждестранни лица;

- Бюро инфобизнес- предоставящо информация относно различни бизнес въпроси;

- Бизнес център- бизнес срещи, бизнес делегации у нас и в чужбина и други;

- Бюро консултации- осигуряващо устни и писмени консултации върху различни въпроси, отнасящи се до вашия бизнес;

- Глобални стандарти GS1;

- Бюро преводи и легализация;

- Арбитражен съд- за разглеждане и разрешаване на международни арбитражни въпроси, както и спорове между Български фирми;

- Център професионално обучение;

- Център за професионално обучение;

- Европейски информационен център- Europe Direct;

- Център за подпомагане и консултиране на малкия и среден бизнес в Европа- Enterprise Europe Network.



За повече информация относно ТПП Враца и предлаганите от нас услуги, посетете: https://www.cci-vratsa.org/
 
Organization Targets
- Да подпомагаме, насърчаваме, представяме и защитаваме икономическите интереси на нашите членове

- Да стимулираме експорта

- Да насърчаваме навлизането на българските фирми на европейските пазари

- Да работим за повишаване на фирмената култура и конкурентоспособността на местните фирми

- Да съдействаме за привличането на чужди инвестиции в полза на българските малки и средни предприятия

- Да запознаваме местните власти (общинска и областна) с мненията и становищата на нашите членове

- Да насърчаваме и подпомагаме започването на нов бизнес

- Да подпомагаме местното бюро по трудова заетост и да съдействаме за намаляване на безработицата в региона

Last Project

Year:
Втори шанс за успех в предприемачеството 2REVIVE
 
Description:

History

- "KIDS" – Уникална концепция за пътуване в зоната Румъния - България за деца и техните семейства”-Имащ за цел да подобри популяризирането и валоризирането на природното и културно наследство от трансграничния регион.



- "Learning by Doing"/ "Учене чрез практика“ - За изграждане на капацитет за партньорство в професионалното образование и обучение в Дунавския регион за ефективно модернизиране на системите за професионалн образование и обучение.



- Втори шанс за успех в предприемачеството 2REVIVE- който цели изграждане на самоувереност, информираност и ефективност у стартиращи отново предприемачи и разбиращо отношение към тях чрез насоки и менторски взаимоотношения, с цел повторно стартиране на успешен бизнес.



- Проект “Дунав - мога да те чуя и няма да те забравя, мога да те видя и ще те запомня, мога да те пресъздам и да те разбера“- с цел подобряване на устойчивото използване на природното наследство и ресурси и културното наследство в

трансграничния регион - областите Враца и Русе, България и окръг Олт, Румъния и увеличаване броя на туристическите нощувки.



- „Dialog for Innovation And LOcal Growth“- който има за цел да подобри ефективността на иновативните политики за регионална конкурентоспособност, чрез създаване на модел за работа в мрежа и обмен.