Български   3627 NGOs




NGO Profile

Educational Forum Foundation

Educational Forum Foundation

Foundation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Arts and culture
Education
Development of local communities
 
Mission
Фондация „Образователен форум” е определила своята мисия като изпълнение на инициативи за насърчаване на социалната отговорност в българското общество.
 
Organization Targets
Стратегическа цел - да съдейства за духовната и интелектуална реализация на гражданите, за утвърждаване принципите на хуманизма, на толерантността, на взаимното разбирателство, на свободата на мисълта и словото, на справедливостта и равноправието, на зачитането на човешките права и особено правото на образование и труд за всички.



Ценности

знание

диалог

зачитане

отговорност

прозрачност

сътрудничество.

Last Project

Year:
ФИОРЕ
 
Description:
Красивото наименование ФИОРЕ (цвете) се роди само от идеята на Фондация „Образователен форум” да създаде „Форум за Иновативни Образователни Ресурси от Европа” чрез споделяне на безценния опит на участници в образователни мобилности, получили подкрепата на европейската програма за образование и обучение „Учене през целия живот”.

Всяка година значителен брой професионалисти в областта на образованието и професионалното обучение осъществяват квалификационно обучение в европейски образователни системи. По време на тези обучителни визити те се запознават с нови идеи, иновативни решения на общи за всички системи въпроси, оригинални организационни подходи, виждат ефективността на специфични структури и работа на екипи и т.н. Въпреки отчетите и презентациите, които предоставят след завръщането си, ние установихме, че огромна част от тези иновативни идеи остават единствено като индивидуално равнище на знание.

Какво би станало, ако цялата професионална общност в страната ни има достъп до тях, ако се формира един източник на общи ресурси с мощни и постоянни енергийни импулси за по-добро образование, за приложение и адаптиране на идеи, за съвети, за оживяване на ценността на добрия опит, за изпробване на приложимостта на отлично функциониращи механизми и поведение?

Този източник на ресурси е вече в ръце ни - ФИОРЕ ще се разраства от ден на ден с вашите разкази за всичко видяно и премислено по време на обучението и мобилността ви. Всяка идея, която ви е впечатлила и възхитила, може да е приложима някъде днес или утре, да бъдат създадени условия за директно въвеждане или за адаптиране, може да създаде интерес у някой да търси допълнителна информация и партньорство, може някой да потърси вас за още впечатления или допълнителна информация, пречупена през вашия поглед…

Щастливи сме да творим заедно ФИОРЕ . Искрено вярваме, че ФИОРЕ ще бъде живата книга на устойчивото европейско образователно бъдеще. Благодарим ви за времето, което отделяте за обогатяване, както и за използване на ценностите на ФИОРЕ!

Financial Info

Annual turnover for the last year :
5 000 - 20 000

History

март 2012 В изпълнение на мисията си за утвърждаване правото на образование и европейски ценности за всички граждани Фондацията стартира проект ФИОРЕ, насочен към устойчивост на резултатите от придобиването на иновативни идеи и практики чрез Европейската програма за образование и обучение "Учене през целия живот".



август 2011 Фондация „Образователен форум” спечели финансова подкрепа от Институт Отворено общество за проекта си „За правото ми да давам”. Проектът е насочен към създаване на добра практика за включване на младежи от ромски произход в доброволчески дейности в спорта. Изпълнението на този проект ще привлече общественото внимание върху рисковите групи от населението, които по една или друга причина са в социална изолация и организацията на доброволчески дейности в страната не отваря врати пред тях, а отново ги поставя в изолация – позицията на проекта е, че ромските младежи, освен формалното право на участие, трябва да получат и допълнителна подкрепа за осмисляне, използване и защитаване на правото си да бъдат доброволци.

Като организатор на проекта Фондация „Образователен форум” ще създаде условия за доброволческо участие в подготовката и реализацията на спортни събития на 30 ученика от ромски произход, възпитаници на 75 Основно училище в партньорство с Национална спортна академия „Васил Левски” – София. Проектът предвижда и разширяване на разбирането относно принципите на доброволчеството и ползата от развитието му за всички социални групи и в по-широк план – родители, учители и др.

Проектът е разработен в рамките на програма „Овластяване на безвластните по време на криза” – втора фаза (Институт отворено общество) http://www.osf.bg/

Интернет страница на проекта: http://zapravotomidadavam.hit.bg/



15 април 2011 - По покана на Регионална колегия - Варна към Камарата на независимите оценители в България Ивайло Чопаков, председател на Фондация "Образователен форум", изнесе лекции на тема "Актуални проблеми на оценителната практика при отчуждаване на имоти ". Семинарът е част от поредица методически семинари за повишаване квалификацията на независими оценители в страната, както и на представители на публичната администрация във връзка с управлението на държавната и общинска собственост.

Повече за проекта:

ttp://www.ciab-varna.com/index.php?option=com_content&view=article&id=71:-q-q&catid=36:news&Itemid=69





2010 - 2013 Фондация "Образователен форум" е партньор в изпълнението на проект "Квалификации за работа по алпийски способ", програма Леонардо да Винчи/ трансфер на иновации. Фондацията има задължението да осъществи външното оценяване на качеството на управление и изпълнение на проекта.

Интернет страница на проекта: http://project-tsc.com/





2010 - Превод, издаване и резпространение на „Ръководство за използване на Европейската система за натрупване и трансфер на кредити” (ECTS User’s Guide),2009 ЕК



2009 - партньорски дейности (обучителни лекции и печатни материали) по проект „Изграждане на национална мрежа за взаимодействие с администрацията” на Фондация Битие



2008 - Организиране на концерти на духов квинтет „Солистите на Българското национално радио” в Благоевград и Сандански



2008 - Издаване на книгата „Бунт в рая”, авт. Ктут Тантри; презентация на книгата с участието на танцов самодеен състав към Посолството на Република Индонезия



2008 - Проучване на степента на информираност и възприемането от страна на работодатели на квалификационните степени във висшето образование (Съвет на ректорите на Република България)



2007 - Съставяне на сборник и превод на основните документи на процеса Болоня



2007 - Организиране на семинар на тема „Значение на висшето образование за регионалното развитие”, Видин, 29-30 юни