Български   3637 NGOs




NGO Profile

”Values, Virtues, Integrity” Foundation

"Values, Virtues, Integrity" Foundation

Foundation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Youth issues, policies and research
Promotion of philanthropy/volunteerism
Education
 
Mission
Основната мисия на фондацията е създаването и развитието на ценностна интелигентност (или VQ – values quotient, подобно на IQ и EQ – ментална и емоционална интелигентност) в българското общество.
 
Organization Targets
Основна цел на фондацията е да способства за формиране, популяризиране и въплъщаване на жизнеутвърждаващи ценности, добродетели и интегритет в България, Европа и по света на ниво личност, семейство, организация, гилдия, общност и общество в сфери като образование (формално и неформално – на деца, младежи и възрастни), наука, изкуство и култура, граждански активизъм и обществена дейност за формулиране на политики, социални дейности, здравеопазване, работа с представители на уязвими групи, медии и други заинтересовани от предмета на дейност на фондацията организации и институции на местно, регионално, национално и международно равнище.

Last Project

Year:
"Изкуство в панелката"
 
Description:
От юни до октомври 2020 г., с подкрепата на Столична програма „Култура 2020”, фондация „Ценности, добродетели, интегритет” реализира проект „Изкуство в панелката”. Проектът проведе шест рисувателни творчески ателиета на открито за хора от всички възрасти, живеещи в столичния квартал „Люлин” (предимно в панелни блокове тип общежитие). С арт-продукцията от ателиетата бе организирана представителна изложба по случай деня на София в Културен център „Люлин”, след което картините отидоха при техните автори, за да облагородят вътрешната архитектурна и социална среда в този периферен столичен квартал.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
100 000 - 200 000

History

Организацията е реализирала (или към момента реализира) като координатор или партньор повече от 20 проекта по програми като "Еразъм+", "Европейски корпус за солидарност", Столична програма "Култура", Национална програма за младежта (2016-2020) и др.