Български   3639 NGOs




NGO Profile

Active Bulgarian Society

Active Bulgarian Society

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
International and European issues, policies and research
Youth issues, policies and research
Environment
 
Mission
Активно Българско Общество има богат опит в изготвянето и управлението на различни видове национални и международни проекти, насочени към развитието на младите хора. През последните три години успешно създадохме и реализирахме два международни обучителни курса по програмата „Еразъм+“, както и редица регионални инициативи. Във всяка една инициатива приоритет за нас беше да включим заинтересовани доброволци и да споделим знания и опит с тях.

Освен това организацията участва и като партньор в множество местни, национални и международни семинари, кампании и младежки обмени, в които винаги се стремим да включваме мотивирани доброволци. Успешно си сътрудничим и с други доброволчески организации от страната и чужбина като винаги се стараем не само да споделим нашия опит с доброволеца, но и да научим нещо ново от него/нея.



Сред водещите устойчиво социални действия на Активно Българско Общество в Благоевград, са следните:

- Евродеск точка от началото на 2016

- Мотивационни кампании в социалните медии. (Facebook, Twitter)

- Еко-инициативи, като например разделното събиране на отпадъци и рециклиране отпадъчна хартия.

Някои от проектите, финансирани от програма Еразъм+, които организацията е създала и успешно изпълнила, са:

- "Бъди лидер, поеми инициативата!", Еразъм+, Октомври 2014 год. - международен обучителен курс за младежки работници на тема младежко лидерство и предприемачество. Проектът, който реализирахме представляваше осем- дневен международен курс на обучение. Той успя да обедини тридесет и пет младежки лидери и представители на дванадесет различни младежки организации и гражданското общество от единадесет страни. По време на курса участниците развиха практически умения за работа с групи и владеене на групов процес, говорене пред публика, управление на младежки проекти, водене на преговори, но основно лидерски качества и предприемачески дух. Проектът допринесе за насърчаване на активното участие на младите хора в обществения живот и ги вдъхнови да действат като разпространители на придобитите знания в техните местни общности.

- "Спорт за промени в живота", - Еразъм+, Май 2015 год. - международен обучителен курс за младежки работници на тема образование чрез спорт. Чрез този проект, нашето сдружение успя да разпространи и популяризира идеята за обучение чрез спорт, за да го използва за изграждането на по-устойчиви социални инициативи в бъдеще. Идеята беше младежки работници, лидери и обучители да придобият умения за използването на спортa и физическаta активност като обучителни средствa и по този начин да се инициират устойчиви социални промени в техните общества.

Нашата организация имаше ролята на домакин и главен координатор на тези проекти. Тази роля включваше:

- Активното участие на организацията във всички фази на проекта – подготовката, изпълнението, както и заключителната фаза на оценка и отчитане на проекта.

- Поддържането на връзка с партниращите организации, както и с обучителите с цел тяхната информираност относно протичащата подготовка, а също и информираността им за всичко, свързано с изпълнението на дейностите и заключителната фаза на така разработеният проект.

- Комуникацията с медиите и информираността им относно събитието, както и тази на всички заинтересовани страни (партньори, донори и др.).

- Извършването на практическите и техническите договорености относно настаняването и транспорта на участниците до определеното за дейностите място и отговорността за тяхната безопастност по време на събитието .

- Изпращането на мотивирани участници, които активно да се включат в проектните дейности и тяхната подготовка преди началото на проекта.

- Организирането на публично събитие на местно ниво, свързано с темата на проекта, както и отправянето на покана към местни организации, институции и граждани да вземат участие в него.

- Активното разпространение на резултатите, извършването на последователни дейности, а също и мултиплицирането на ефекта от проекта с цел постигнето на устойчиво влияние, най-вече сред местната общност.

- Изработката на документационен пакет, съдържащ материалите от проекта и разпространението му сред всички заинтересовани страни.

Извършването на крайната оценка на проекта заедно с партниращите организации и обучителите, както и подготвянето на отчет от проведените дейности, който да бъде представен на вниманието на Националната Агенция.



-И накрая, но не на последно място, в момента Активно Българското Общество проведе социалната онлайн кампания, която се състои от 40-дневно мотивационни съобщения в социалните медии. То беше насочено за подпомагане на младите хора да постигнат целите си с някои от най-популярните цитати.

Някои от акцентите на кампанията са устойчивото развитие, здравословен начин на живот, еко инициативи и самостоятелно развитие. Досега резултатите са показали, че това е от полза на много добра популярност сред нашите последователи и ние вярваме, че това е една от многобройните инициативи, които са консолидирани нашия опит в областта и носи вдъхновение за нашата общност, така че младежта може да стане по-активно отговорно и социално активна.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
над 500 000