Български   3637 NGOs




NGO Profile

The Children of Bulgaria – Development and Future

The Children of Bulgaria – Development and Future

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Education
Children
Physical education and sport
 
Mission
Сдружението ще се наложим като активно СВЪРЗВАЩО ЗВЕНО между деца, родители, институции -Детски градини и детски ясли, училища, доставчици на социални услуги, административни органи и др.
 
Organization Targets
Как се роди идеята за създаването на НПО?



Да създадем такава организация, не беше самоцел- тази стъпка дойде обосновано във времето, като реакция на нашите наблюдения и стремежи. Съучредителите на НПО “Децата на България- Развитие и бъдеще” сме преди всичко родители. В хода на израстването на нашите деца, ние търсихме и търсим отговори на много въпроси, имаме своите съмнения правилно или не се справяме с родителството.

Така се натрупаха и нашите наблюдения- правеха ни впечатление грешките в процеса на възпитанието, все по- голямата пропаст между забързани родители и “самотни” деца. Проблемите са много и са всеизвестни: Хиперактивни деца, липса на интерес, невъзможност за концентрация, лоши комуникативни умения, агресия и липса на екипност....И тези проблеми ни доведоха до едно важно заключение:



ВСИЧКО ЗАПОЧВА ОТ ДЕТСТВОТО!



Така логично дойде и създаването на Сдружението “Децата на България- Развитие и бъдеще”- като желание да реагираме на проблемите и да направим всичко възможно, за да ги решим!

Структурата ни е млада, но има едно предимството- търси прости решения, с любов към децата!

Дейността ни е насочена към деца и техните родители, като ще се стремим да бъдем свързващо звено между образователните институции и семействата.



В основата на работата си залагаме: Развитие, Единение и Приемственост!

Last Project

Year:
Детска школа "Играя, уча и творя с Хаба"
 
Description:
За първа година, НПО „Децата на България- развитие и бъдеще“ реши да инициира въвеждането на ДЕТСКА ШКОЛА „ИГРАЯ, УЧА И ТВОРЯ С ХАБА” като допълнителна дейност в Детските градини на територията на Община Пловдив през Учебната 2017/2018 година.
Повече може да прочетете тук http://haba.ilinor.bg/blog

History

Детска школа "Играя, уча и творя с Хаба"