Български   3638 NGOs




NGO Profile

432 HERTZ FOUNDATION

Foundation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Arts and culture
Education
Other
 
Mission
ФОНДАЦИЯ 432 ХЕРЦА е фондация с нестопанска цел, за осъществяване на дейност в обществена полза. Тя е доброволна, нестопанска и неполитическа организация, учредена в съответствие със Закона за юридическите лица с нестопанска цел. Фондацията осъществява културна, организаторска, обучителна, научноизследователска и филантропска дейност в сферата на музиката. Основната задача на фондацията е изследването и разпространението на концертния строй а1 = 432 Hz и музика изпълнена в него.



Фондацията е учредена по волята на Дарителя-учредител Иван Костадинов Янакиев приживе, с едностранен акт на дарение.



Мисия

Мисията на ФОНДАЦИЯ 432 ХЕРЦА е изследването и разпространвянаето на музика, която звучи в концертен строй а1 = 432 Hz.
 
Organization Targets
● Фондацията има за цел изследване, прилагане и популяризиране на концертния строй а1 = 432 Hz както чрез координиране усилията на музиканти, учени, изследователи, така и в сътрудничество с други юридически лица, юридически лица с нестопанска цел и държавни органи и институции.



●Друга цел на Фондацията е организиране на образователни инициативи в сферата на културата и в частност музиката и свързаните с нея изкуства, както и осъществяване на връзка между приложни и фундаментални области на науката с музикалното изкуство и културата.



●Фондацията цели и да подкрепя съвременни автори на музика – български и чуждестранни композитори, както и съвременни български музиканти и артисти-изпълнители – инструменталисти, певци, диригенти, музиковеди и др.



●Цел на Фондацията е и да подпомага научното и културното развитие и насърчаване на регионални, национални и международни изследвания, в областта на музиката, в частност, но не само, концертния строй и темперациите.



●Фондацията цели установяване на контакти и сътрудничество с институции, организации, физически и юридически лица, от страната и чужбина, за организиране и реализиране на съвместни проекти и други мероприятия, свързани с популяризиране на основните цели на Фондацията.



●Цел на Фондацията е и подпомагането на духовната, личностната, професионална и социална интеграция и реализация на музиканти и талантливи младежи и деца, както и подпомагане на социално изолирани лица, инвалиди и лица нуждаещи се от грижи, за да откриват и развиват своите музикални заложби и таланти.



●Фондацията ще работи за сътрудничество и ще поддържа тесни връзки със сродни организации, научни центрове и музикални институти, у нас и в чужбина.



●Цел на Фондацията е и създаването и поддържането на:

◦вокални и инструментални изпълнителски състави;

◦обучителни и изследователски центрове;

◦концертна зала;

◦студия за звукозаписна дейност;

◦специализиран библиотечен фонд.