Български   3639 NGOs




NGO Profile

Аme

Foundation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Protection of human rights
Children
Gender issues
 
Mission
Главната мисия на Фондация „АМЕ“е да обедини усилията на своите членове около идеята за ненарушаване и защита на правата на жените и децата, които са жертви на домашно насилие. Фондацията съдейства за изграждането на правозащитни мрежи в страната и чужбина за интегриране на националните и международните програми за защита правата на жените и децата жертви на насилие с помощта на практикуващи в тази област юристи. Съдейства за популяризирането на националните и международните стандарти и актове в областта на защитата на правата на човека. Фондацията осъществява защита и на правата на хората с различна сексуална ориентация и работи за предотвратяването на насилието основано на пола. Фондацията има общохуманни цели на равноправна и демократична основа между жените и мъжете. Цели се постигане на равнопоставеност на половете в българското общество и семейство. Фондацията развива достъпни психотерапевтични и юридически услуги, предоставящи професионална и компетентна помощ на тази група хора.
 
Organization Targets
Фондацията, чрез обединяване на усилията на своите членове около идеята за ненарушаване и защита на правата на жените и децата жертви на домашно насилие посредничи между различни институции и координира техните усилия по проблемите на насилието срещу тези групи. Фондацията работи за повишаване на чувствителността на обществото и институциите и спрямо жертвите на домашно насилие. Оказва съдействие на жени жертви на насилие и техните деца; фондацията ще разходва имуществото си за развитие на гражданското общество, подпомагане на жертвите на домашно насилие, нуждаещи се от грижи, подпомагане на личностната реализация и защита на човешките права. Организиране на обучителни курсове за професионалисти, работещи по проблемите на насилието; рекламно-издателска дейност; организиране на конференции, семинари, кръгли маси, обществени дебати; разработване, изпълнение и реализация на проекти конкретно свързани с оказване на помощ на жени и деца жертви на насилие. Фондацията има общохуманни цели на равноправна и демократична основа между жените и мъжете Цели се постигане на здравословно общуване между хората и равнопоставеност на половете в българското общество и семейство. Фондацията развива достъпни психотерапевтични и юридически услуги, предоставящи професионална и компетентна помощ на жертвите на насилие.

Last Project

Year:
"За бъдещето на децата с гастроеозофагелен рефлукс"
 
Description:
Проектът „За бъдещето на децата“ има за цел създаване на център, в който да се извършват консултации и открити дискусии по темата за заболяването гастроезофагеален рефлукс, който засяга голяма част от новородените бебета и деца. Чрез създаването на такъв център родителите на деца със това заболяване ще могат да споделят опит и преживявания свързани с болестта с други родители и да присъстват на открити консултации от специалисти по темата. В тези открити уроци на родителите ще бъде обяснено какво представлява болестта и какви са начините за лечението й. Също така ще бъде им бъде проведен открит урок как да реагират в спешни ситуации.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
до 5 000

History

Проектът „Ден без насилие“ е насочен към най-уязвимата група на обществото децата. Много от тях са подложени на тормоз и насилие, както в училище, така и в дома си. Несигурната среда в която те живеят и учат е една от основните причини за ранното им отпадане от образователната система, намаляване на посещаемостта на училищните занятия и влошаване на резултатите им. Съвкупността от всички тези фактори води до прекъсване на образованието на много от тях и трудното им социализиране в обществото. Проектът адресира и отговаря на нуждата на българското училище от създаване на спокойна, приятелска и безопасна среда на обучение за деца, които са станали свидетели или жертви на насилие. Основната цел на проекта ни е да се предотврати насилието и тормоза над тези групи деца. В същото време проектът ни дава възможност за сътрудничество и партнъорство между училищното ръководство, училищния персонал, децата, родителите педагодическия персонал и екипа на фондацията ни