Български   3636 NGOs




NGO Profile

Educate and inspire association

Educate and inspire association

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Arts and culture
Promotion of philanthropy/volunteerism
Education
 
Mission
Екипът на Сдружение „Образовай и вдъхновявай” обединява своите усилия в популяризиране на иновативни педагогически практики и проекти, насочени към цялостното детско развитие и пълноценно социално включване. Изработва и предоставя апробирани образователни материали и дизайн на средата, които отговарят на нуждата за осигуряване на среда за учене чрез игра и всестранно разгръщане на детския потенциал.
 
Organization Targets
1.Да създава условия и предпоставки за изработване, оценяване, разпространение и експертен анализ на концепции и разработки по проблемите на образованието в страната и света;

2.Да подпомага държавните и обществени структури за утвърждаване на добрите практики в областта на образованието, внедряване на перспективни теоретични достижения в практиката, повишаване на качеството на работа на всички нива и субекти, имащи отношение към проблемите на образованието;

3.Да работи, съдейства и подпомага за развитие, утвърждаване, провеждане и популяризиране на образователни стандарти, иновации и успешни практики в сферата на образованието, като в същото време подпомага развитието на специалистите в тази насока.

4. Да работи за подобряване на методи, подходи и средства за обучение на деца и възрастни и съдействие за тяхното популяризиране и практическо приложение в образователни институции и сходни организации.

5. Да разработва, подпомага, организирани участва в събития, проекти, програми, дейности и инициативи в сферата на образованието, насочени към постигане целите на Сдружението;

6. Да насочва, развива и популяризира личностните/професионални интереси, потребности и резултати на всички субекти в образователния процес, спомагайки тяхната реализация и изява;

7. Да участва в разработването на механизми за предоставяне на качествени и достъпни услуги в съответствие с потребностите и интересите на целевите групи: децата и съпътстващите ги в тяхното обучение възрастни - учители, педагози, родители, аниматори и студенти.

8. Да изготвя и реализира творчески проекти свързани с дизайн и оформление на образователно и игрово пространство.

9. Други цели, определени от нормативната уредба на страна относно дружествата с нестопанска цел.

Last Project

Year:
Learning English is Fun!
 
Description:
Проектът Learning English is Fun! цели да предостави и популяризира иновативна педагогическа практика, насочена към цялостното детско развитие и пълноценно социално включване чрез използване на игри и игрови упражнения в езиковото обучение на деца и ученици от 3 до 9 годишна възраст. Проектът гарантира равен достъп и подкрепа на разнообразието от потребности на всички деца, както тяхното безпроблемно и активно включване в обучението. В същото време повишава компетенциите на педагогическите специалисти, като предоставянето на апробирани материали отговаря на тяхната нужда за осигуряване на среда за учене чрез игра, съобразена с възрастовите и индивидуални особености и интереси, гарантираща цялостното развитие на детето и реализиране целите на езиковото обучение.
Стратегическа цел на проекта е гарантиране на достъп до качествено образование и подкрепа за личностно развитие, чрез използване на игри и игрови упражнения в езиковото обучение на деца и ученици от 3 до 9 годишна възраст.
Специфични цели са:
• Да се предоставят и популяризират специфични образователни продукти и услуги, които способстват за цялостното детско развитие, като се фокусират върху изведените мотивационни, образователни, възпитателни, развиващи, комуникативни, социализиращи, компенсаторни и релаксиращи функции на игрите в обучението по английски език.
• Да се повиши качеството и ефективността на езиковото обучение, чрез практическо подобряване на информираността, мотивацията и уменията на педагогическите специалисти, по отношение на пълноценното използване на игрите в образователния процес.
• Да се подкрепи разнообразието от потребности на всички деца, както тяхното безпроблемно и активно включване в обучението, независимо от техния етнос, културна идентичност, познавателни умения и специални потребности.
В рамките на проекта са изработени и разпространени специфични образователни продукти (Игрови компект 1), които се използват и след неговото приключване:
• THE BIG BOOK (Голямата книга) - Книга за учителя, съставена от специално разработен комплекс от 202 игри и игрови упражнения на английски език и над 80 варианта за тяхното провеждане;
• FLASHCARDS (Флашкарти) - Комплект с тематичен набор от 152 пълноцветни, готови за употреба флашкарти, необходими при практическото приложение и провеждане на различните игри и игрови упражнения; Визуализация с цел оптимизиране на процесите, свойствата и състоянията в контекста на водещите за възрастта представи и въображение.
• PHOTOCOPY BOOK (Книга с копирен материал) - Книжка със специфични копирни материали за учителя, необходими при провеждането на игрите и игровите упражнения от THE BIG BOOK;
• WEBSITE (сайт на проекта) - образователно пространство за свободен достъп и споделяне на идеи, успешни практики и методи, които са с практически, научен и информационен характер.
Линк към образователните материали: https://www.educateandinspire.eu/uslugi/igrovi-komplekt

Financial Info

Annual turnover for the last year :
до 5 000