Български   3637 NGOs




NGO Profile

The Last Cage

The Last Cage

Foundation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Environment
Other
 
Mission
Последната Клетка фокусира вниманието си върху начина, по който възприемаме животните в ежедневието си, както и начина по който са представени в сферите на човешките дейности.



В индустриите, експлоатиращи животни за печалба, причиняването на страдание на животните в особено големи мащаби е ежедневна практика. Това са индустриите, където животните биват третирани като продукти и стока, а не като живи същества: интензивно животновъдство, кожухарската промишленост за добив на кожи, козметичната и фармацевтичната индустрии, където животнтие се подлагат на особено жестоки експерименти и индустрията на забавлението, включваща циркове, зоопаркове, делфинариуми, аквариуми и др.



Последната Клекта работи за повишаване на осведомеността и развитието на добре информирано гражданско общество по отношение на надеждните, модерни и хуманни практики спрямо животните и природата. Ще възпитаваме и насърчавме хуманно отношение към животните и ще се стремим към постигане на дългосрочна промяна в отношението на обществото ни към тях



Ние вярваме, че все повече от нас ще поставят на първо място природата и моралните човешки ценности и знаем, че сме способни да промени света около себе си -



Заедно за животните.
 
Organization Targets
Целта на Последната Клетка да намали страданието, което причиняваме на животните. Вярваме, че осъзнаването на проблема води до търсене и намиране на решения и хуманни практики във всички области, където се причинява страдание на живи същества. Убедени сме, че за тази цел е необходима еволюция в начина, по който възприемаме животните, и искаме да допринесем за тази еволюция.



Чрез кампании, разследвания, активизъм, административни инициативи и образователни акции, Последната Клетка показва истинското лице на животновъдните индустрии защото знаем, че е не само възможно но и крайно наложително човекът да започне да съжителства с живата природа без експлоатация и насилие.