Български   3637 NGOs




NGO Profile

uchilishno nastoqtelstvo ,,N.Y.Vapcarov

uchilishno nastoqtelstvo ,,N.Y.Vapcarov

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Promotion of philanthropy/volunteerism
Education
Children
 
Mission
Сдружението се създава в обществена полза за осъществяване на цели и задачи в областта на образованието, науката, изкуството, социалната дейност. Изграждането на съвременна култура и идентичност, популяризацията и в света като част от общия мирен процес на взаимно опознаване и сътрудничество. Провеждане на инициатива на разкриване, утвърждаване и развитие на българската национална самоличност и духовна култура, както и нейната популяризация в името на общочовешкия прогрес и демократичните ценности.
 
Organization Targets
Създаване на общество на възпитаници, преподаватели, родители на възпитаници на училище ,,Н.Й.Вапцаров’’ с. Селановци, както и на всички приятели и привърженици на идеята за високо технологично образование на европейско и световно равнище.

Подпомагане развитието на обучението и възпитанието в училище ,,Н. Й. Вапцаров’’ и съдействието за издигане на социалния статус на преподаватели и възпитаници на училището, както и популяризиране формите, методите и резултатите от обучението в същото.

Издирване на талантливи младежи и девойки и подпомагане на тяхното изграждане и развитие като интелектуално изявени и свободни личности творци и учени във всички области на науката, културата и изкуството и тяхната практическа реализация в живота.