Български   3627 NGOs




NGO Profile

VISIONARIES Europe

Foundation
The organization has updated its information in the database during the past year.
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Arts and culture
Education
Community center activities
 
Mission
ВИЗИЯ, МИСИЯ, ЦЕЛИ

Фондация „ВИЗИОНЕРИ Европа“ е неправителствена организация в обществена полза, учредена в София, България, на 22.10.2020г..



МИСИЯТА ни е да докажем, че светът, в който живеем е проекция на нашето мислене. Ние сме хора с визия, а не зрители на случващото се в живота ни! Ние сме творци на собствения си живот!



Вярваме, че обединени от общите си вярвания, ценности, принципи и умения можем да положим заедно началото на една чиста и добронамерена кауза за високото общо благо на обществото, в което сме се родили и живеем.
 
Organization Targets
ЦЕЛИ на Фондацията:

1. Да способства за развитие на общочовешките и обществени културни и духовни ценности; за развитие и стимулиране на националното и европейско самосъзнание.

2. Да инициира и подкрепя проекти за опазване, съхранение и развитие на културно–историческото наследство на България и Европа.

3. Да развива дейности, свързани с продължаващото обучение, трениране на придобити, както и придобиване на нови - ключови меки умения, свързани с комуникации, управление на времето, лидерски умения и др.

4. Да насърчава, обучава и подпомага развитието на предприемачески умения на български млади български таланти за разгръщане на потенциала им и успешното им реализиране.

5. Да развива дейности, свързани с опознаването на родината, родолюбието и любознателността на младите хора в България.

6. Да подкрепя и развива проекти, свързани с творческо писане и автентичността на българския език. Да поощрява изявата и публикуването на съвременни български автори.

7. Да популяризира доброволчеството като добра проява на лична социална отговорност.

Last Project

Year:
"ПОДАРИ"
 
Description:
Подаряваме по определен повод. Подаряваме защото така е прието?! Подаряваме...- дали безкористно от душа и сърце?! Протягаме ръка - дали за да дадем или за да получим? От собствените си грешки, дали се учим?! Учим ли се въобще и от кого, на какво???

Какво подаряваме? Голямо ли е, малко ли е това, което подаряваме? В какво измерваме стойността на това, което са ни подарили? В пари? В размер - тегло и обем? Какво запазваме като спомен от всеки подарък, който са ни подарили - в цветове, в ухание, в усещане, в старание???

Кампанийно ли подаряваме? С повод?
Подарявали ли сте някога просто така, без повод?!

Хайде да го направим заедно.

Подарете някому нещо без повод. На близък, познат, непознат.... С намерение или просто последвайки свое вътрешно потребление.
Всеки от нас има безброй неща, които вече не са му нужни. И ако потребностите на другите не са ви чужди... подарете някому ненужното от дома си. Позволете му то нов дом да намери и някому да стане скъпо и нужно.

Как? Вие сам ще решите. Може онлайн да анонсирате какво и кому ще дарите?.. Може лично да го подарите. Важно е само да знаете и за това да не нехаете, че: мнозина ще се зарадват да се сдобият с това, което за вас е излишно.

И ако не се сещате за нещо, което имате в повече.... Ако не знаете какво и кому бихте могли да подарите...ще си позволим да подскажем идеи:

- подарете КНИГА
В дома на всеки има поне една книга, която стои забравена на рафта. Никоя книга не заслужава участ такава.... Вземи я от полицата. Издухай праха й. Отвори страниците й. Разгърни я. ...Някому - подари я!

- подарете БЛАГА ДУМА
Денят ни минава неусетно. Забързани все за някъде не забелязваме как отишъл си е деня. Така неусетно си отиват и хора от живота ни... Те - от нашия, ние - от техния. Идва време, в което си даваме сметка, че миналото не можем да върнем назад, а във времето напред хоризонта не е далеч и висок... Поспрете. Темпото - забавете. Един човек на пътя си - забележете. Спрете се. С него поговерете. Блага дума му кажете.
- подарете ДОБРА МИСЪЛ - колкото и нищо за даване да не ви се намира, дори и даването на добра дума да ви се опира....Добра мисъл дарете. Добро чувство в мислите си, заявете! Място за случване на добро, някому в мислите си отделете.
- подарете ПРЕГРЪДКА - кога за последно сте прегръщали някой - импулсивно, експресивно.. с топла и нежна емоция, не на промоция!... По навик ли прегръщате или дори тази прегръдка е останала само спомен? Познаваш ли някой сломен от липса на нежност? Остана ли прегръдката само спомен или дори в спомените избледнели са подобни моменти? Прегръдката е ли един от онези специални - показващи добронамереност и грижа, топлина - елементи...
- подарете ЦЕЛУВКА - в условия на социална дистанция... в условия на липсваща каквато и да е за каквото и да било, гаранция.... забравете за малко за онази виртуална иконка с целувка, някому изпратена или неясно за кого предназначена..... Подарете истинска целувка на близък, познат или приятел, с който споделяте близко и лично пространство. Подарете въздушна целувка на някой - непознат или близък, отишъл далече в странство!...
- подарете БЕЗУСЛОВНА ЛЮБОВ - скъп подарък, който за мнозина е непознат, недобре описан и като че ли за тях не е бил орисан....Е, дори да не ви се намира, тъкмо това подарете, дайте нещо, което нямате.... Нека доброто не спира!

Имаме за да даваме, давайки - получаваме!!
Нека бъдем добри не само на Коледа!

Проект "ПОДАРИ" е безсрочен, без бюджет, без ограничен капацитет! Той се реализира само и единствено с енергията, чистите мисли и добрите намерения на всеки от нас, до вас, пред, зад нас... Той е насочен от нас и предназначен към нас, където "нас" е "Ние".

Защото....Ние сме хора с визия, а не зрители на случващото се в живота ни!
Защото....Ние сме творци на собствения си живот!
Защото....Ние сме тези, които сами проектират реалността, в която живеем!

Децата вярват, че когато ги целунеш, ще им мине всяка болка. Ние вярваме, че получаваме каквото даваме, че можеш да дадеш само това, което имаш, че можем да даваме щедро, от сърце, да протягаме ръце не за да вземем, а някому за да дадем. Ние вярваме, че най-лесно се учи урокът преподаден с пример!

History

Фондация "ВИЗИОНЕРИ Европа" е учредена през 2020г. Проект "ПОДАРИ" е пилотен за фондацията. Това е безсрочен проект, без бюджет, без ограничен капацитет! Той се реализира само и единствено с енергията, чистите мисли и добрите намерения на всеки от нас, до вас, пред, зад нас... Той е насочен от нас и предназначен към нас, където "нас" е "Ние".