Български   3637 NGOs




NGO Profile

The Live Roots of Bulgaria

The Live Roots of Bulgaria

Foundation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Arts and culture
 
Mission
Популяризиране на Културно историческо наследство
 
Organization Targets
Създаване на работни планове, свързани със съвременното осмисляне и пресъздаване на традиционни форми на културата в това число:



Учредяване и подпомагане на младежки организации и акции, с акцент в работата по опазването на културно – историческото наследството. Социализация, привличане и ангажиране на младите хора с цел опазване и съхраняване на културната памет и приемственост между различните поколения.



Подпомагане на проучването, опазването, съхраняването, развиването и популяризирането на местното културно и фолклорно наследство, с взаимни инициативи между фондацията и културните институции.



Осигуряване на съдействие и принос в съхранението на специфични и общи културни практики.



Съвместни инициативи с организациите, занимаващи се с„културен туризъм“ – придвижване на хора поради културни подбуди, образователни турове, акцентиране върху местни забележителности (паметници, природа и др.).



Широка обществена огласеност и социално-ориентирано рекламиране на конкретните населени места, в тясно сътрудничество с други организации.



Подкрепа и подпомагане на държавни инициативи за съхранение на българския фолклор и традиционна култура, с дейности по тяхното популяризиране, в контекста на общоевропейските исторически традиции и изграждане на високо национално самочувствие и българско самосъзнание, съчетано с общоевропейска културна идентичност.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
5 000 - 20 000

History

ИЗЛОЖБИ

"Девойко мари хубава"

"Живо наследство"

"Миналото среща настоящето"