Български   3627 NGOs




NGO Profile

Dokova & Dokov for future

Dokova & Dokov for future

Foundation
The organization has updated its information in the database during the past year.
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Children
Gender issues
Grant making
 
Mission
Фондация „Докова и Доков за бъдеще“ е създадена в резултат на една мечта – мечтата за по-добро бъдеще.



Ако щастието е въпрос на личен избор, то нашият личен избор е да даряваме. Ако можем с каузите си да накараме повече хора да се усмихват, повече жени и деца да живеят достойно, повече личности да се развиват, то ние бихме осъществили нашата мечта – за един по-щастлив свят.



Искаме бъдеще, в което домашното насилие няма да бъде толерирано и приемано по никакъв повод. Искаме безусловна защита на жените в риск и техните деца. Ще се борим за по-добро бъдеще на всяка жертва поотделно като с тези си действия ще променяме ситуацията за хиляди жени в България, чийто зов за помощ остава тих, безмълвен в сегашната ситуация.



Ние искаме промени не само в законодателството, но и в отношението на хората към проблема с домашното насилие. Смятаме, че давайки гласност на борбата с домашното насилие, можем заедно, като общество да променим сегашната ситуация. Ще полагаме усилия да осигурим превенция и ранно разпознаване на признаци за домашно насилие – особено важно за подрастващите и младите жени. Недопускането на домашно насилие също е форма на борба с проблема. Затова смятаме, че трябва да се полагат усилия и в тази посока.



Ще защитаваме жени жертви на домашно насилие пряко, чрез различни защитни механизми, използвайки подкрепата на полиция, прокуратура, съд, други неправителствени организации и институции, работещи в сферата.

 
Organization Targets
Целта на Фондация „Докова и Доков за бъдеще“ е да привлече вниманието към важни теми и проблеми, като открито и ясно полага усилие за тяхното разрешаване чрез организация на различни инициативи подкрепа на значими каузи.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
20 000 - 100 000