Български   3638 NGOs




NGO Profile

UP WITH DOWN

UP WITH DOWN

Foundation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Children
Social
 
Mission
Да подкрепяме, мотивираме и вдъхновяваме родителите и специалистите, за да могат децата със синдром на Даун да получават необходимата подкрепа в семейството и специализираната помощ, от която се нуждаят за по-добро развитие и качествен живот.
 
Organization Targets
Най-смелата ни мечта е всяко дете със синдром на Даун да има възможност да развие максимално своя потенциал. Искаме чрез своите качества, умения и опит да дадем своя принос децата със синдром на Даун да имат щастлив и пълноценен живот тук, в България.

Last Project

Year:
БРОШУРА “МИТОВЕ ЗА СИНДРОМА НА ДАУН”
 
Description:
Културата и знанието са и това – да “видиш” различния, да го разбереш, опознаеш и да уважаваш правото му да съществува.

Такива са и децата със синдром на Даун. Те хем са деца, но в същото време са различни. Всяко е уникално, има собствена идентичност, както и децата “в норма”.

Около хората с този синдром витаят много митове и заблуди, и именно затова създадохме нова информационна брошура “СИНДРОМ НА ДАУН: МИТОВЕ И РЕАЛНОСТ“. Нейната цел е да се запознаем с тях и да ги разбираме по-добре.

Задачата ни ще е успешна, ако всеки път на площадката в парка децата намират приятели – и нови, и стари.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
до 5 000

History

БРОШУРА „ПОМОГНИ МИ ДА БЪДА ПРИЕТ“ - Това е първият проект на нашата фондация Up with Down, на който даваме официален старт не случайно на празника на любовта/приятелството/виното 14 февруари…



След завършването на обучението за социални предприемачи в Акселератора на Reach for Change Bulgaria – Промяната през ноември 2019 имахме период на активно планиране на бъдещата си дейност, определяне на приоритетните сфери, в които да стартираме, координиране на партньорите и реализиране на първите стъпки.



Паралелно с това така се случи, че в детската градина се задълбочиха отдавна съществуващи проблеми по отношение на Вяра до степен тя да плаче и да ни моли да не я оставяме там. Спряхме да я водим и започнахме процедура по преместването й. В резултат през последните три месеца семейството ни претърпя много сериозни сътресения, свързани с тази детска градина, а впоследствие и с редица други детски градини, в които направихме опити да преместим Вяра.



Засега (но само засега!) ще ви спестим подробностите от десетките проведени безнадеждни разговори с директори, учители, възпитатели, инспектори и родители. Преминахме през всички степени на емоционален шок, изтощение, гняв и отчаяние…



В крайна сметка преживяното катализира нашия първи проект!