Български   3637 NGOs




NGO Profile

Free Will

Free Will

Foundation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Social
Other
 
Mission
Фондация „Свободна Воля“ прегърна нова благородна кауза – грижата за възрастни хора и хора с увреждания.

Несъмнено грижата за хора с намалена способност за самообслужване изисква време и търпение. А за пълноценна грижа е необходима и отдаденост. Често желанието да се откликне на потребностите на близки в надтрудоспособна възраст или с увреждания се разминава с реалната възможност това желание да се реализира в действителност. Факторът време е основна, но далеч не единствена пречка пред удовлетворяването на специфичните нужди на тези хора.

Физическата грижа – от осигуряването на храна до помощта за личната хигиена, е базисна грижа. Хората обаче, било то възрастни родители или хора с увреждания, имат потребности, извън поддържането на условия за физическото функциониране. На практика, в стремежа си да осигурят максимум физически комфорт за своите близки, полагащите грижи несъзнатело пренебрегват психо-емоционалните и социалните им потребности.

И това е разбираемо. Докато хората са в състояние сами да създават собствената си среда и условия за живот, техните близки нямат ангажимента да участват активно в този процес. Съответно времето се инвестира в споделени преживявания и общуване. Различно изглежда ситуация, при която член на семейството има нужда от почти постоянно обгрижване. Ако трябва да сме честни, такива условия са силно изтощителни за полагащия грижи. А нуждаещите се от грижа, оказали се в положение на зависимост, често страдат от вина, съзнавайки че са в тежест на близките си. Естествено, хората със специфични потребности от подкрепа нямат вина за своето състояние. Също толкова естествено е изтощението на полагащите грижи.

А защо е необходимо да се стига до подобна ситуация, когато може да бъде избегната? Как? Настаняването в специализирани домове съвсем не е добра перспектива, защото: 1/ хората биват откъснати от обичайната си среда; 2/ хората трябва да се адаптират за живот в напълно нови условия, с напълно непознати хора; 3/ хората се чувстват изоставени и ненужни. Никой не иска това за себе си или за близките си.

Ние знаем колко е значим собственият дом. Знаем още колко е важен семейният и приятелски кръг. Знаем и колко трудно и стресираща може да бъде наложителната промяна в начина на живот. Затова създадохме МИСИЯ ГРИЖА и КЛУБ ШЛАГЕР.
 
Organization Targets
МИСИЯ ГРИЖА е проект на Фондация "Свободна Воля". Нашата основна цел е предоставянето на качествени грижи и достоен живот на всички възрастни хора и хора с увреждания, които се нуждаят от помощ и подкрепа в своето ежедневие в домашна среда. Грижата за Вас не е само работа, тя е наша мисия. Ние знаем колко важна и силна е връзката на нашите близки с техния дом. Домашната грижа е не просто алтернатива на настаняването в социални заведения, тя е предимство, защото грижите за възрастни хора и хора с увреждания в техния собствен дом поддържат и запазват атмосферата на домашния уют, семейната и приятелска среда, към които са привързани.

Екипът на МИСИЯ ГРИЖА е изграден от професионалисти с дългогодишен опит в областта както в страната, така и в Западна Европа. Към МИСИЯ ГРИЖА се включиха млади и енергични асистенти, споделящи нашата кауза. Качеството нашите услуги е изцяло съобразено с европейските стандарти и модели на асистентска грижа.

Ние, екипът на МИСИЯ ГРИЖА сме на Ваше разположение за:

- организиране на домакинството и бита (почистване на дома, пазаруване, приготвяне на храна, помощ при лична хигиена, осигуряване на редовен прием на лекарства)

- организиране на свободното време според индивидуалните потребности и желания (разходки, посещения на културни мероприятия, занимателни игри, четене на книги и др.)

Вие можете да ни се доверите, а ние ще се погрижим да оправдаем Вашето доверие!



Нашите услуги:

– Почасова асистентска грижа

– Полудневни, целодневни, седмични и месечни пакети

– 24-часова асистентска грижа

Изготвянето на индивидуална програма (пакетна услуга) е съобразена

изцяло с индивидуалните желания и потребности на клиента.



ПАКЕТНИ УСЛУГИ

Еднократно посещение на асистент

„СТАНДАРТ“

– пазаруване;

– организиране на свободното време

„КОМФОРТ“

– организиране на свободното време;

– пазаруване;

– приготвяне на храна;

– пране

„ГРИЖА“

– организиране на свободното време;

– пазаруване;

– приготвяне на храна;

– почистване на дома;

– пране

„VIP ГРИЖА“

– пазаруване;

– цялостно организиране на домакинството и бита;

– организиране на свободното време;

– помощ при лична хигиена

МЕСЕЧНИ ПАКЕТИ

„СТАНДАРТ“

– 2 дни по 2 часа седмично

„КОМФОРТ“

– 2 дни по 6 часа седмично

– 3 дни по 4 часа седмично

– 4 дни по 3 часа седмично

– 6 дни по 2 часа седмично

„ГРИЖА“

– 4 дни по 5 часа седмично

– 5 дни по 4 часа седмично

– 6 дни по 3 часа седмично

– 7 дни по 2 часа седмично

„VIP ГРИЖА“ 24/7

Функкциониращ като дневен център, КЛУБ ШЛАГЕР е прекрасна алтернатива на домовете за възрасни хора и хора с уврвждания. При нас Вашите близки ще получат индивидуален подход, съобразен изцяло с потребостиите от подкрепа в защитена среда, стимулираща социалната активност чрез:

- организиране групови мероприятия - тематични дни и вечери, организиране на екскурзии и посещения на културни мероприятия;

- разнообразна развлекателна програма;

- креативни игри, викторини;

- осигуряване на здравословна храна.

 

Заниманията са организирани в малки групи от 5 до 8 души.

Месечен пакет ДНЕВНИ ЗАНИМАНИЯ  включва:

- организиране на свободоното време посредсвом креативни  игри;

- викторини;

- четене на книги;

- гледане и обсъждане на филми;

- музикално-подвижни игри;

- обяд с три степенно меню (супа, основно ястие и десерт).

Месечен пакет ТАНЦОВИ ВЕЧЕРИНКИ  включва:

- вечеря с три степенно меню (салата, основно ястие, десерт + АПЕРИТИВ);

- тематични програми с аниматор и водещ;

- възможност за организиране на транспорт при желание;

- организиране на рождени дни.



Екипът на МИСИЯ ГРИЖА е приел за лична кауза обгрижването на възрастни хора и хора с увреждания. Клуб Шлагер е още една възможност, от която може да се възползвате. Грижата за възрасни хора и хора с увреждания не се изчерпва само с подсигуряване на физическата сигурност и подкрепа в ежедневието. Затова наш приоритет е изграждането на благоприятна среда за удовлетворяване на потребностите от общуване, емоционално и психическо обгрижване и социално включване. 

Financial Info

Annual turnover for the last year :
до 5 000