Български   3639 NGOs




NGO Profile

Jelena`s Heart

Jelena's Heart

Foundation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Healthcare, patients’ rights
Development of local communities
Social
 
Mission
Фондация в обществена полза с цел подпомагане на хора в неравностойно положение и насърчава положителните процеси в обществото.

Предходната инициатива на фондацията “Невидима вечеря”, завърши с огромен успех, като увеличи двойно броя на подпомаганите бенефициенти - от 30 на 60. В хода на операцията над 750 топли вечери бяха осигурени на възрастни, незрящи хора.

В момента тече следващата ни идея, която надгражда и произлезе от досегашната ни работа с незрящи хора. Каузата се нарича “Ръка за ръка” и осигурява платформа за логистична помощ на незрящи лица в гр. София. Повече можете да прочетете на Фейсбук страницата на инициативата.
 
Organization Targets
Фондацията “Сърцето на Йелена” осъществява дейност в обществена полза.

Целите на Фондацията са:

1) Да подържа и пази спомена за Йелена Оприцич жив, като представя нейната история и отношението й към живота;

2) Да подпомага материално и духовно хора в тежко материално положение;

3) Да подпомага конкретни дейности и програми на социални, здравни и духовни институции, насочени към помощ за хора в неравностойно социално положение, в частност на сираци, възрастни хора, инвалиди и хора с ментални увреждания;

4) Да подпомага интеграцията на деца и младежи на възраст от 1 до 26 години от различни социални и етнически групи и да стимулира толерантността между тях;

5) Да подпомага обучението на деца и младежи, включително като отпуска стипендии или еднократни помощи за обучение;

6) Да насърчава и подкрепя стопанските инициативи (икономическата активност) на младите хора;

7) Да участва в създаването на климат на доброжелателство и взаимопомощ в обществото, както и да развива стимулира доброволчеството;

8) Да модпомага развитието и утвърждаването на принципите на мир, взаимно сътрудничество, толерантност, право на образование и самоопределяне и междукултурен диалог в местен и световен мащаб;

9) Активното да съдейства при установяването и развитието на междукултурния диалог, мир, стабилност и международното сътрудничество.

В изпълнение на основните си цели Фондацията използва средства и осъществява различни дейности. Ако желаете да се включите, да помогнете или просто имате въпроси не се колебайте да се свържете с нас!

Last Project

Year:
Ръка за ръка
 
Description:
Всички хора, с които се срещнахме по време на предходната ни инициатива "Невидима вечеря" споделиха, че имат огромна нужда от помощ за подобни дейности, ако нямат до себе си човек, на когото да разчитат за подкрепа.
Ето защо решихме да създадем нова инициатива, надграждаща досегашната ни работа. Създадохме платформа, която осигурява нужната подкрепа на едни от най-нуждаещите се членове на обществото ни. С радост ви представяме Ръка за ръка – платформа за логистична помощ от незрящи за незрящи!
Как работи Ръка за ръка:
- Тъй като за голяма част от възрастните незрящи хора използването на онлайн платформи, ако изобщо е възможно, представлява затруднение, предлагаме телефонен номер, на който да отправят своите поръчки и заявки. Приемането на поръчките се осъществява от незрящите колеги, които ще дават дежурства. По този начин се осигурява заетост на незрящи хора, останали без работа в следствие и на обявеното извънредно положение.
- Всеки незрящ човек в гр. София може да се обади на телефона и да заяви помощ. Тя може да се изразява в доставка на продукти, лекарства, в съпровождане до магазин или друг важен обект, придружаване до лекарски кабинет, както и помощ при избор на дрехи и други стоки от първа необходимост.
- Доброволец, който да осигури помощта, ще бъде изпратен в уречения ден и час. Самата услуга е напълно безплатна, а цените на пазаруваните стоки не се увеличават.
Как да се включите?
„Ръка за ръка“ вече е в ход и незрящите хора получават така необходимата подкрепа.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
5 000 - 20 000

History

Невидима вечеря

Питали ли сте се какво означава да отиде на пазар един незрящ човек?

Благодарение на всички дарители и доброволци успяхме в продължение на месец да раздадем над 900 топли вечери на възрастни, незрящи хора.