Български   3637 NGOs




NGO Profile

ASSOCIATION FOR CREATIVE AND EDUCATED BULGARIA

ASSOCIATION FOR CREATIVE AND EDUCATED BULGARIA

Association
The organization has updated its information in the database during the past year.
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
International and European issues, policies and research
Youth issues, policies and research
Education
 
Mission
Да извършва изследвания на общественото мнение и широко застъпване на дискусиите и формите на повишаване отчетността и гражданското участие.

Да участва открито при разработването, наблюдението и оценката на стратегиите за реформи и предложения за подобрения в съдебната система.

Да извършва независим анализ на провалилите се дела, като се анализират слабостите както в следствието, така и в прокуратурата.

Да консултира, съдейства и събеседва правата и задълженията на свидетелите с цел защита, икономически и финансов анализ, събиране на доказателства от полицията и сътрудничеството между съдебната и изпълнителната власт.

Да предлага добри практики и иновативни решения за премахване на недостатъците в структурата, управлението, персонала, обученията, сътрудничеството и професионалните практики.

Да извършва и разработва анализи, проучвания, изследвания, методики, модели и оценки, свързани с дейността на съдебната система, като подпомага процеса на модернизация на системите и мониторинга в съдебната система.

Да проучва и пренася добре практики и иновативни решения.

 
Organization Targets
Да събира данни и разработва база данни, които подпомагат процеса на модернизация на системата и мониторинга в съдебната система.

Да провежда информационни кампании за популяризиране на системата за правна помощ сред гражданите; за алтернативни методи за решаване на правни спорове, техники за медиация и арбитраж, арбитраж и арбитражни процедури; медиация и помирителен процес.

Да провежда конференции, обществени обсъждания, кръгли маси и др. със заинтерисованите страни.

Да провежда семинари и обучения с квалифицирани кадри за вещи лица, съдебни заседатели, адвокати, медиатори, арбитражни съдии.

Да осигурява и отправя компетентни препоръки по дела за корупционни престъпления, организирана престъпност и дела, засягащи лица, заемащи висши държавни длъжности, вкл. Магистрати.

Да подпомага компетентно във всичките и аспекти развитието на образователната система и човешки ресурси.

Да участва в проекти и програми по Европейските структурни / социални фондове, и всички налични текущи и потенциални програми в Национален, Европейски и световен мащаб.

Да работи за развитие и утвърждаване на духовните ценности, гражданското общество, развитие на съдебната и образователната система.

Да работи в интерес за защита правата на човека.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
до 5 000