Български   3637 NGOs




NGO Profile

Perperikon - Melpomena

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Arts and culture
International and European issues, policies and research
Economic development
 
Mission
Подпомаганне развитието на културата в Източните Родопи, популяризиране на културно-историческото наследство и съвременното българско ...
 
Organization Targets
Подпомагане на културния живот в страната и ЕС. Организиране на големи културни събития (фестивали, научни конференции, историческои възстановки и т.н.) Възстановяване, социализиране и реклама на археологическите паметници в Източните Родопи. Участие в транснационални мрежи за разпространение на културен продукт.

Last Project

Year:
Скок във времето
 
Description:
Проучване, консервация и социализация на археологически комлекс "Храм на Великата Богиня- Майка", в т. ч.: археологиччески разкопки, геодезическо и петрогафско изследване на района, изарботване на технически проект за изграждане на туристическа пътека 2,5 км с места за отдих и достъп до пещерата "Утроба" Изграждане на пътеката с три бееседки и заслон, Консервация на пещерата, организиране на международен научен симпозиум, обучениие на 12 души аниматори, изработване на анимационен модул "Поклонение пред Великата Богиня-Майка" с участието на 30 души артисти и посетителите на обекта, рекламна и информационна кампанияя, създаване на сайт.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
200 000 - 500 000

History

През 2001 г. създадохме Международни фестивал на изкуствата "Перперикон", който от 2002 се провежда под постоянния патронаж на Президента Г. Първанов. Фестивалът е ежегоден. Провежда се в Кърджали, Перперикон и съседните археологически обекти - Татул и "Храма на Великата Богиня- Майка" около 24 юни (Еньовден). За времето от създаването на Сдружението до сега сме реализирали успешно повече от 30 проекта, в т.ч . 6 - по програма ФАР, 1 по програма на Световнатаа банка, 4 - по прогами на други чуждестранни донори.