Български   3627 NGOs




NGO Profile

Access to Information Programme Foundation

Access to Information Programme Foundation

Foundation
The organization has updated its information in the database during the past year.
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Legislation, advocacy, public policies
Protection of human rights
 
Mission
Да спомага за реализирането правото на гражданите на информация, заложено в Член 41 на Конституцията на Република България.
 
Organization Targets
Подпомага упражняването на правото на информация. Насърчава търсенето на информация чрез гражданско образование в областта на информация. Прозрачност на институциите на централната и местната власт.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
200 000 - 500 000

History

Петдесет и два проекта за застъпничество, правна помощ и консултации в конкретни случаи, обучения, проучвания и анализи, медийни кампании в областта на достъпа до информация. ПДИ е един от инициаторите на Международната мрежа на застъпниците за свобода на информацията и Международния ден на правото да знам. Организатор и домакин на годишните церемонии за МДПЗ от 2003 г. Експерти на ПДИ представиха опита на организацията нна форуми за достъпа до информация в:Азербейджан, Албания, Аржентина, Армения, Белгия, Босна и Херцеговина, Великобритания, Виетнам, Грузия, Дания, Италия, Испания, Казакстан, Македония, Мексико, Молдова, Нигерия, Нова Зеландия, Полша, Румъния, САЩ Словакия, Словения, Сърбия, Турция, Украйна, Унгария, Франция, Холандия, Хърватска, Черна гора, Чехия, Чили. Имаме над 2070 публикации в печатните медии, 1375 радио и телевизионни участия, над 50 собствени издания, 591 обучения по проблемите на достъпа до информация. ПДИ издава месечен електронен бюлетин.