Български   3637 NGOs




NGO Profile

REGIONAL AGENCY FOR EUROPEAN INTEGRATION

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Economic development
Education
Development of local communities
 
Mission
Утвърждаване на гражданското общество.
 
Organization Targets
Да съдейства за развитие на гражданското общество и подпомага процесите на децентрализация и деконцентрация чрез увеличаване капацитета на регионално и местно ниво .

Last Project

Year:
Дейност "Подготовка на стратегически и оперативни документи за управление на информационните центрове и определяне на услугите, предоставяне от тях" по проект "Информационни центрове Плевен-Крайова-Слатина мост между две държави" по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния-България".
 
Description:
Разработване на Стратегия за развитие на информационните центрове в Плевен, Крайова и Слатина и Маркетингова стратегия.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
100 000 - 200 000

History

Учредено през юли 2004 година от десет юридически и физически лица, Сдружение „Регионалната Агенция за Европейска Интеграция” работи за разширяване влиянието на неправителствения сектор в дейността на местната власт, подкрепата на бизнеса и участието на обществото в създаването на условия за постигане на високо качество на живот в региона. Сдружението е участвувало със свои експерти в разработването на плановете за развитие на общините Гулянци и Искър за периода 2007 – 2013 г., както и на Стратегия за развитие на област Плевен 2005-2015 г. През 2005/2006 г. Сдружението спечели и изпълни Проект в рамките на Програма „Активни услуги на пазара на труда”, Компонент „Планиране на местното икономическо развитие” в общините Белене, Гулянци, Долни Дъбник, Долна Митрополия, Искър и Никопол. През 2006/2007 г. участвува в изпълнението на Проект “Трансгранично сътрудничество за насърчаване на екотуризъм в Дунавските общини на област Плевен и община Корабия, област Олт”. През 2008 година са изпълнени два партньорски проекта: „Да застанем открито един до друг” и „Младежки информационно-консултантски център”. През 2008 – 2009 г. Сдружението разработва и участвува като партньор в изпълнението на два проекта в Държавна финансово-стопанска гимнация „Интелект” – Плевен за изграждане на модера училищна библиотека. През м. август 2009 г. Сдружението разработва и ДФСГ „Интелект” спечелва още един проект за изработване на униформи на 270 ученици на стойност 34 хиляди лева. Също през 2009 г. Сдружението спечелва и проект „Образование и спорт за европейско бъдеще на децата от област Плевен”, който изълнява в периода 1 юни – 30 ноември 2009 .

От октомври 2010 до юни 2011 г. като подизпълнител осъществява дейност "Подготовка на стратегически и оперативни документи за управление на информационните центрове и определяне на услугите, предоставяне от тях" по проект "Информационни центрове Плевен-Крайова-Слатина мост между две държави" по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния-България".