Български   3627 NGOs




NGO Profile

Association for support of people with mental disabilities

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Social
 
Mission
Да осигурява включваща, приемаща и стимулираща развитието среда за хората с ментални проблеми и техните семейства. Да насърчава и подкрепя социалното, емоционалното и културното им развитие като доказателство за това, че всеки човек може да бъде ценен участник в живота на общността.
 
Organization Targets
Сдружението има за цел да осъществява мероприятия и дейности по превенция, рехабилитация, социална интеграция и защита на човешките и граждански права на лицата с умствени затруднения за равнопоставеното им участие в гражданското общество.

Last Project

Year:
Проект "Да открием ресторант"
 
Description:
Целта на проекта бе да създадем възможности за обучение в трудови и професионални умения на младежи с умствени увреждания в кулинарство, барманство и сервитьорство, да стимулираме тяхната инициативност за пълноценно включване в живота на общността. С участието на младежи от Професионална гимназия по туризъм «Проф. Д-р Асен Златаров» в проекта идеята бе да приближим младежта до проблемите на хората с трайни увреждания и да изградим адекватно социално отношение и позиция към тях. Проведеното обучение и издадените информационни материали допринесоха за усъвършенстване и прилагане на усвоените знания и практически умения по кулинарство, сервитьорство и барманство след приключването на проекта и за последващо реализиране на модел на социално предприятие, осигуряващо на хората с увреждания възможности за развитие чрез участие в икономическа дейност.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
200 000 - 500 000

History

За петнадесетгодишния период от своята дейност сдружението е осъществило 35 проекта като: -Основен ремонт и преустройство на сграда за Дневен център за възрастни с умствени увреждания; - Проект “Умения – програма за повишаване на класификацията на специалисти и доброволци за работа с лица с умствени затруднения ”; ? Проект “Солидарност с хората със специални нужди – проучване на нуждите и изследване на местните инициативи за подкрепа”; Организиране на "Дни на кариерата за хора с увреждания"; Организиране на лагер-практикуми за деца и младежи с ментални проблеми от община Варна; Програма за здравни грижи за младежи с умствени увреждания и др.