Български   3627 NGOs




NGO Profile

Board of Trustees of Yane Sandanski High School, Sandanski

School Board
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Education
 
Organization Targets
1. Осъществяване на програми в областта на образованието, науката, изкуството, социалната дейност. Изграждане на съвременна култура и идентичност, популяризацията й в света като част от общия мирен процес за взаимно опазване, утвърждаване и развитие на българската национална самоличност и духовна култура, както и нейната популяризация в името на общочовешки прогрес и демократични ценности.

2. Създаване на общество на възпитаници, преподаватели, родители на възпитаниците на Гимназия “Яне Сандански” гр. Сандански, както и на всички приятели и привърженици на идеята за високо технологично образование на европейско и световно равнище.

3. Подпомагане развитието на обучението и възпитанието в Гимназия “Яне Сандански” гр. Сандански и съдействие за издигане социалния статус на преподаватели и възпитаници на училището.

4. Подпомагане на създаването в град Сандански на съвременна образователна структура за подготовка на високо квалифицирани елитни кадри, адекватни на предизвикателствата на ХХІ век.

5. Издирване на талантливи младежи и девойки и подпомагане на тяхното изграждане и развитие като интелектуално изявени и свободни личности, творци и учени във всички области на науката, културата и изкуството и тяхната практическа реализация в живота.

6. Стимулиране на свободния обмен на идеи и информация, на научни знания, интелектуални ценности и права върху интелектуалната собственост.

7. Поставяне своята дайност на широка обществена основа, като организира, насърчава и всестранно разгръща творческата дейност и инициатива на възпитаници, преподаватели, родители на възпитаниците на Гимназия “Яне Сандански” гр. Сандански.

8. Осъществяване сътрудничество с други сдружения и подобни формирования.