Български   3627 NGOs




NGO Profile

Civil Society Forum

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Local initiative groups
Environment
Social
 
Mission
Подобряване качеството на живот на хората с увреждания и техните семейства с цел повишаване на мотивацията им за водене на независим и самостоятелен начин на живот чрез насърчаване на равните възможности на тези лица за заетост и интеграция на пазара на труда.
 
Organization Targets
1.Утвърждаване на гражданското общество, в т.ч.защита на правата и основните свободи на членовете на обществото. 2. Разрешаване на проблемите на младежта, малцинствата, лицата в неравностойно социално положение. 3. Стимулиране на диалога, доверието и взаимопомоща между различните общности /религиозни, възрастови, професионални, културни и други/на територията на Република България.

Last Project

Year:
Процедура BG05M9OP001-2.005 ”Активно включване”, проект BG05M9OP001-2.005-0011-C01„Активни в труда на територията на общините Бяла и Долни чифлик “.
 
Description:
Проекта има за цел да се въздейства положително на представителите на целевата група в него от гледна точка на тяхната успешна социална интеграция и реализация на пазара на труда. Две са основните дейности с редица съпътстващи елементи. Едната, това е професионално обучение. Към нея съпътстващ елемент ще бъде и реализация на пазара на труда и осигуряване на заетост. Лицата в тази дейност ще получат своята нова професия и ще бъдат назначени със средства по проекта на работа за срок от 6 месеца. Другата основна дейност ще бъде предоставяне на нова иновативна социална услуга-"Мобилен екип за социална и здравна работа на терен". Специалистите и консултантите от мобилното звено ще могат да достигнат и до най-отдалечените и изолирани места и случаи, като окажат съдействие съобразно потребностите на потребителите на тази услуга. В цялото си разнообразие тази иновативна социална услуга ще предлага консултации и работа свързана с целевата група. В нея ще се включат психолози, социални работници, логопеди, терапевти, трудови консултанти, здравни работници, юристи, икономисти. Не на последно място ще бъде и работата с работодателите в региона. Те ще бъдат запознати с възможностите които представя проекта, връзката им с лицата от целевата група по него и тяхното представяне с цел реализацията им на пазара на труда. Всичко това ще бъде съпътствано и с популяризиране на проекта, информационна кампания и социологическо изследване. Целта е продуктите и услугите следствие на дейностите по проекта да се използват дългосрочно, целесъобразно, ефективно и устойчиво.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
200 000 - 500 000

History

Процедура: BG05SFOP001-2.009 ПОВИШАВАНЕ НА ГРАЖДАНСКОТО УЧАСТИЕ В ПРОЦЕСИТЕ НА ФОРМУЛИРАНЕ, ИЗПЪЛНЕНИЕ И МОНИТОРИНГ НА ПОЛИТИКИ И ЗАКОНОДАТЕЛСТВО. Проект BG05SFOP001-2.009-0073-C01 „Повишаване ролята и отговорностите на гражданите в демократичното развитие на местно и регионално ниво“.