Български   3627 NGOs




NGO Profile

Vella Center

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Protection of human rights
Gender issues
Social
 
Organization Targets
- Да работи за устойчивото развитие на българското общество чрез равни възможности за жените и мъжете по отношение права, отговорности, достъп до информация и вземане на решения, както в семейството така и в социалния, културния и икономически живот и осъществявяне на международно сътрудничество на всички нива на дейност.

- Да укрепва здравните и морални норми на обществото,

- Да попомага социалното, културно и икономическо развитие на Северозападна България,

- Да повишава благосъстоянието на населението в региона чрез благотворителна и др. социални дейности.

Last Project

Year:
“Враца – Срещу Tрафика”
 
Description:

History

Проекти в рамките на Сдружение Център Вела:

- 2006/2007г- Проект “Враца – срещу трафика” - подкрепен от Global Fund for Women – USA

- 2002г - Проект “Домашното насилие- болка, страх, объркване”, финансиран от Фондация “Отворено общество” София, реализиран .

- 2001г - Женски и детски центар “Вела” за превенция и консултантска деиност за пострадалите от насилие жени и деца, финансиран от “Global fund for women” USA.

- 2001г - Детски център “Вела” - за превенция на насилието и консултантска дейност за пострадалите от насилие деца, изграден с финансовата помощ на ФРГО-София.



Партньорски проекти:

- 2006г - Проект „Изграждане на локална мрежа от НПО работещи в социалната сфера”, финансиран от Фондация за Развиване на Гражданските Инициативи.

- 2005г. Партньорски проект ” Дневен социален детски център „ Здравей”, финансиран от Програма ФАР Развитие на гражданското общество 2002. Бенефициенти по проекта бяха деца в риск – скитащи и просещи.

- 2004г - Проект „Превенция на трафика на хора от към и през България” партньорски, финансиран от Община Виена, реализиран.

- 2002г - Проект “Изграждане на връзки между парламентаристи и избиратели. Открита дискусия за образователните програми на средните училища за превенция срещу трафика на хора”, партньорски, адмистриран от ЖАР и финансиран от NDI – USA.

- 2001г - Проект “Ти избираш” , партньорски, администриран от ЖАР и финансиран от NDI- USA.