Български   3637 NGOs




NGO Profile

Black Sea NGO Network

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Environment
 
Mission
Мисията на сдружението е да съдейства за опазване и възстановяване на Черно море, включително Азовско море, и за устойчивото развитие на ...
 
Organization Targets
Утвърждаване на духовните центнсти на гражданското общество и социалната справедливост, здравословна околна среда, опазване на природата и околната среда.

Last Project

Year:
„Инициатива за ефективен граждански контрол върху работата на властите: практически аспекти на прозрачността, отчетността и ефикасното им функциониране”, финансиран от Фонд „България”, съвместна инициатива на Агенцията на САЩ за международно развитие (USAID) и Германския фонд „Маршал” на САЩ (GMF)
 
Description:
Проектът подкрепя механизмите на въздействие на гражданското общество върху публичния сектор чрез включване на НПО и медии в един образователен семинар и два практически модула (кампания „Таен клиент” и „Достъп до информация”), за да ги запознае с мерките, осигуряващи прозрачност, отчетност и ефикасно функциониране на властите. Дейностите, осъществявани в периода октомври 2008 – септември 2009 г., предвиждат и работа с представители на публичния сектор за установяване на устойчиви партньорства в рамките на Североизточен район за планиране и трансгранично сътрудничество с представители на неправителствения сектор, властите и медиите от областите Констанца и Галац в Румъния.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
20 000 - 100 000

History

Обществена подкрепа за устойчивото управление на зоните по Натура 2000 по черноморското крайбрежие - ФМ на ЕИП

Черноморска научна мрежа UG-BSScene - 7РП на ЕС

Развитие на капацитета на НПО и местните власти в СИ България за работа по проблеми на колната среда и земеделието - ФПГО

Планкоуст - планиране на 12-милната зона с механизмите на интегрирано управление на крайбрежието - Интеррег ІІІБ Кадсис

Най-добра земеделска практика в моята ферма - ГЕФ-ПРООН

Черноморски младежки форум за устойчиво развитие - ФОО и др.