Български   3627 NGOs




NGO Profile

Association Chovekolubie

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Social
 
Mission
Развитие на човешкия потенциал чрез утвърждаване на психичното здраве като ценност за личността и обществото.
 
Organization Targets
Да обединява усилията и разгръща инициативата на членовете и останалите граждани за подобряване на жизнените условия на лицата с психични проблеми и техните семейства; да провежда просветна дейност по въпросите на опазване на душевното здраве на населението и да осигурява на нуждаещите се граждани необходимата информация за начините и средствата за справяне с психичните проблеми; да оказва съдействие за разширяване на съществуващите и за създаване на нови специализирани заведения за окозване на помощ на лица с психични проблеми, както и за подобряване на условията в съществуващите; да организира ползването на държавни и ведомствени почивни домове и други подходящи обекти за отдих и възстановяване на лица с психични проблеми и техните семейства; да съдейства на държавните органи, стопанските и други организации за организиране на професионални обучения и преквалификация на лицата с психични проблеми, особено на младежите и девойките, включително и създаване на специализирани учебни заведения, както и за настаняване на подходяща работа, съобразно индивидуалните им особености и възможности; да работи индивидуалните им особености и възможности; да работи съвместно със здравните учреждения, училищата, стопанските и други организации, както и със средствата за масова информация, за преодоляване проявите на безразличие и разширяване на обществената благотворителност в полза на лицата с психични проблеми и техните семейства; да проявява инициатива и оказва обществено съдействие и помощ на специализираните заведения, занимаващи се или имащи отношение към лицата с психични проблеми и техните семейства; да предоставя правни консултации и оказва помощ във връзка с настаняването в болнични заведения и снабдяването с лекарства, организирането на отдиха и възстановяването, трудоустройството, професионалната подготовка, пенсионирането и битовото устройство на лицата с психични проблеми; да следи за точното прилагане не законодателството, имащо отношение към проблемите на психичното здраве и защита на специфичните права и интереси на лицата с психични проблеми, както и да прави по установения ред предложения за отстраняване на допуснатите нарушения.

Last Project

Year:
25 години грижи за психично здраве
 
Description:
Проектът „Социално включване на хора с влошено психично здраве в община Стрелча” се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. Целева група са хора с влошено психично здраве, а неговата продължителност е 16 месеца.
По проекта Сдружение „Човеколюбие” създава първата за община Стрелча социална услуга Център за социална подкрепа, която да посрещне нуждите на хора с влошено психично здраве от местната общност. При реализирането на проекта беше създадена и развита мрежа със сходни организации от Стара Загора, Варна и Добрич. Техни представители присъстваха на Празници на психичното здраве в Стрелча.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
20 000 - 100 000

History

1. Делегирана от държавата социална услуга „Център за социална рехабилитация и интеграция на хора с психични проблеми”. Финансираща организация – Държавен бюджет (2005-2010;2010-2015; 2015 и в момента)

2. Производствен комплекс за хора с психиатрични увреждания. Финансираща организация – Социално-инестиционен фонд на МТСП и Фондация „Яниво” (2006)

3. Първи международен турнир по шахмат за потребители на психично-здравни услуги 2009 „Човеколюбие”

4. Проект "Приятелство без граници - 1". Цел: Интеграция на хората с психични увреждания и намаляване на стигмата спрямо тях. Финансираща органицация - Обществен фонд "Пазарджик", собствен принос (2010)

5. Проект "Приятелство без граници - 2". Проектът има за цел да интегрира хората с психични увреждания и да намали стигмата спрямо тях, както и да осигури достъп до социални услуги в общността на хора с психични увреждания в малки населени места - гр. Септември. Финансираща организация - Обществен фонд – „Пазарджик”, Фондация „Работилниза за граждански инициативи” (2010)

6. Проект "Доброволец от Корпуса на мира в Център "Човеколюбие" (2010-2012)

7. Проект "Заедно за психично здраве". Цел:Повишаване нивото на интеграция на хора с психични увреждания и преодоляване на обществената стигма спрямо психичната болест. Финансираща организация: Тръст за гражданско общество в Централна и Източна Европа и Институт “Отворено общество” – София (2011 – 2012)

8. Проект „Живот в общността”. Цел: Повишаване на социалния капитал за засилване на социалното включване на хората с психични проблеми в България. Финансиране - Европейски социален фонд (2010-2012)

9. Проект „За повече и по-качествени социални услуги”. Цел: Повишаване капацитета на Сдружение „Човеколюбие” за предоставяне на повече и по-качествени социални услуги. Финансиране - Конфедерация Швейцария чрез Фонд за реформи, свързани с участието на гражданското общество (2013-2014)

10. Социално включване на хора с влошено психично здраве в община Стрелча. Цел: Предоставяне на услуги в общността, които посрещат неадресирани нужди и намират ново решение на съществуващи проблеми. Финансираща организация – Програма за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на ЕИП 2009-2014 (2014-2016)

11. 25 години грижи за психично здраве. Финансираща организация: Фонд "Социална закрила" към Министерство на труда и социалната политика, България (2017)