Български   3637 NGOs




NGO Profile

"Integraciya"

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Social
 
Mission
Защита на гражданските, човешките и икономическите права на хората с трайни увреждания.
 
Organization Targets
защита на човешките, гражданските, социалните и икономическите права на хората със сензорни, двигателни и ментални увреждания, подпомага всички аспекти на рехабилитацията и социалната интеграция на целевата група, като се стреми към осъществяване на: дейности, целящи придобиване на професионални умения и повишаване на квалификацията на хората с увреждания; подпомагане на учебния процес при ученици и студенти със специфични потребности; провеждане на спортни, културни и развлекателни мероприятия, с едновременното участие на хора с и без увреждания; кампании в подкрепа на изграждането на достъпна архитектурна и социална среда; насърчаване на мероприятията, подпомагащи социалната адаптация на хората с увреждания; борба срещу негативните нагласи към хората с увреждания в обществото; проучване на специфични потребности на целевата група и търсене на възможности за тяхното удовлетворяване.

Last Project

Year:
Семинар по проблеми в интегрираното образование на ученици
 
Description:
Засегнати теми:
1. Идеята за интегрираното образование на деца и младежи с увреждания.
2. Държавата и обществото в помощ на интегрираното образование на учениците с увреждания.
3. Помощни средства в процеса на обучение.
4. Организации и институции, които могат да помогнат при интегрирането.
5. Проблемите в интегрираното образование.
6. Добри практики.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
5 000 - 20 000

History

През 2008 г. бе създадена WEB ориентирана система за автоматизиране на библиотечната дейност. За функционирането и са необходими WEB сървър, PHP интерпретатор и MySQL СЪРВЪР. Споменатите компоненти се разпространяват безплатно. Клиентската част може да бъде разполагана на произволна машина от локалната мрежа с инсталиран WEB браузър.

Системата включва модули за запис на атрибутите на обектите (библиотечни единици) в базата данни, актуализация на информацията от базата, търсене по различни критерии. Обхванати са и дейности като архивиране, инвентаризация и т.н. Кръгът на атрибутите на библиотечните единици е съобразен с изискванията на БДС. В същото време са включени и допълнителни атрибути улесняващи работата с информация на специални носители, като аудио касети, компактдискове и брайлови издания.

През 2009 г. в помощ на незрящите студенти от Бургас се създаде електронна библиотека със специализирана литература.

През октомври същата година беше проведена кръгла маса по проблемите на интегрираното образование на зрително затруднени ученици в масовите училища.

В помощ на интегрираното образование на ученици с трайни зрителни увреждания започна изграждането на фонд с учебна литература във формат подходящ за самостоятелно използване от тях.