Български   3637 NGOs




NGO Profile

AgroBusinessCentre - Business Incubator - Shumen

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Economic development
 
Mission
Насърчава, подпомага и съдейства за развитие на предприемачеството в област Шумен.
 
Organization Targets
Намаляване на безработицата, чрез квалификационни, мотивационни и професионални обучения;Консултации, информации на МСП от региона;Схема за финансов лизинг; Действащ бизнес инкубатор

Last Project

Year:
Проект "Предприемачеството -форма за участие на пазара на труда"
 
Description:
Целта на проекта е:
Повишаване възможностите за заетост в община Шумен, чрез стимулиране на предприемаческата активност на 40 безработни лица, посредством включването им в професионални обучения за придобиване на знания и умения за стартиране и управление на собствен бизнес.
Постигането на целта се основава на насърчаване на предприемачеството като форма на заетост и източник на трудови доходи, и се подпомага от следните:
Конкретни цели:
1. Повишаване професионалната квалификация и пригодността за заетост на безработни лица, чрез последователното им включване в група обучения, целящи да провокират активно поведение на пазара на труда.
2. Насърчаване на предприемачеството и стимулиране започването на самостоятелен стопански бизнес от безработни лица, чрез осигуряване на подходящо обучение, консултации и информация за съществуващи пазарни ниши и възможности за финансиране.
3. Създаване, тестване и утвърждаване на устойчив модел за създаване на заетост и трудови доходи чрез насърчаване стартирането на собствен бизнес, самонаемането и наемането на безработни лица.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
100 000 - 200 000