Български   3639 NGOs




NGO Profile

School Board of Trustees at PGSSI "Hristo Botev"

School Board
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Education
 
Organization Targets
1. Осъществяване ня програми в областта на образованието, науката, изкуството, социалната дейност; изграждане на съвременна култура и идентичност, популяризация й в света като част от общия мирен процес на взаимно опознаване и сътрудничество; провеждане на инициатива за разкриване, увърждаване и развитие на българската национална идентичност и духовна култура, както и нейната популяризация в името на общочовешкия прогрес и демократичните ченности;

2. Създаване на общество на възпитаници, преподаватели, родители на възпитаници на ПГССИ "Христо Ботев" - Свиленград, както и на всички приятели и привърценици на идеята за високо технологично образование на европейско и световно равнище.

СРЕДСТВА за постигане на целите: подпомагане развитието на обучението и възпитанието н ПГССИ "Христо Ботев" - Свиленград и съдействие за издигане на социалния статус на преподаватели и възпитаници на училището, кокто и популаризиране формите, методите и резултатите от обучението в същото.

Подпомагане на създаването в гр. Свиленград на съвременна образователна структура за подготовка на високо квалифицирани елитни кадри, адекватни на предизвикателствата на 21-ви век. Издирване на талантливи младежи и девойки и подпомагане на тяхното изграждане и развитите като интелектуално изявени и свободни личности, творци и учени във всички области на науката, културата и изкуството, и тяхната практическа реализация в живота. Стимулиране на свободния обмен на идеи и информация, на научни знания, интелектуални ценности и права върху интелектуална собственост.

Last Project

Year:
не приложимо
 
Description: