Български   3639 NGOs




NGO Profile

Tourists Association “Bacho Kiro” - Dryanovo

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Interest clubs
Environment
 
Mission
Сдружението осъществява обществено полезна дейност
 
Organization Targets
Основните цели на сдружението

1. Да обедини желаещите да практикуват туризъм във всички негови форми – ориентиране, спелеология, алпинизъм, активен отдих сред природата, екология и природозащита. Обучение и повишаване на квалификацията на кадрите.

2. Да посредничи между членовете си и Общината и всички държавни, стопански и нестопански структури при решаване на различни значими въпроси.

3. Да допринася за добра информираност и активно участие на членовете в социалните процеси, свързани с екологията, благотворителността, рехабилитацията и социалната интеграция на хората с увреждания, червенокръстка, спортна, туристически дейности и международно сътрудничество.

4. Да запознава членовете си с програмите на Европейския съюз с целите и дейностите на присъединителните фондове.

Last Project

Year:
\"Професионалисти от ученическата скамейка\"
 
Description:
Програма \"Борса на идеи\" финансирана от Световната банка, проект за 20000 долара.В рамките на 1 година са обучени и получили документ за прфесионална квалификация 70 средношколци от гр. Дряново по специалностите \"Организатор в туризма\" и \"Туристическо аниматори\".

Financial Info

Annual turnover for the last year :
20 000 - 100 000

History

СТД\"Бачо Киро\" организира и провежда традиционния туристически поход "По пътя на четата на поп Харитон и Бачо Киро" от гр. Бяла черква до Дряновския манастир посветен на Априлското епопея. Походът се провежда ежегодно от 1948 год. Организира и провежда екологични акции и инциативи.