Български   3638 NGOs




NGO Profile

Regional Business Centre for Small and Medium Sized Enterprises Support

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Economic development
Other
 
Mission
Постигане на устойчив икономически растеж чрез стимулиране развитието на сектора на малки и средни предприятия за решаване проблемите на заетостта в Пернишки регион.
 
Organization Targets
Мобилизиране и координиране работата на сдружителите за насърчаване развитието на малките и средни предприятия в Пернишки регион и осигуряване на благоприятни условия за участие в икономическия живот; Работи за подпомагане на социалната интеграция и личностната реализация на населението; Работи за опазване и възстановяване на околната среда в контекста на устойчивото развитие на региона чрез разработване и реализиране самостоятелно или в партньорство на проекти за подобряване и развитие на регионалната инфраструктура.

Last Project

Year:
Бизнес инкубатор под наем – гр. Брезник
 
Description:
Създаване на Бизнес инкубатор в гр. Брезник, обучение на МСП и предприемачи, предоставяне на консултации за стартиране на собствен бизнес.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
200 000 - 500 000

History

До момента РБЦ – Перник е изпълнил над 25 проекта, финансирани от национални и международни донори, като в резултат на тяхното изпълнение същият управлява успешно два бизнес инкубатора – в Перник и в Брезник.

За осъществяване на мисията си Бизнес центърът разполага и с Център за професионално обучение, включен в списъка на Доставчиците на услуги към Агенция по заетостта, лицензиран е като посредник за намиране на работа в страната и чужбина. Към РБЦ работят Център за привличане на инвестиции – ROSIO и Център за трансфер на технологии. Сдружението работи активно в направленията бизнес инкубиране, предприемачество, занаяти, туризъм и трансгранично сътрудничество, като до момента е осъществил значителен напредък във всяко едно от тях.