Български   3637 NGOs




NGO Profile

Cafe Babel Sofia

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
International and European issues, policies and research
Youth issues, policies and research
 
Mission
Мисията на сдружението е да подпомага общественото развитие на младежта, да я подготвя за предизвикателствата на демократичното общество ...
 
Organization Targets
Цел: Насърчаване и информиране за европейския дебат на младежта в България; Развитие и утвърждаване на духовните ценности на младежта в България; Популяризиране на традициите и културните ценности на българите и на малцинствените групи в България и в чужбина; Развитие и утвърждаване на гражданското общество в България; Подпомагане на социалната интеграция, професионалното развитие и личностната реализация на младите; Създаване на трайно сътрудничество и условия за устойчиво развитие на младите хора в България и Европа.

Last Project

Year:
EU Debate on the ground
 
Description:
Стимулиране на обществения дебат относно изборите за Европейски парламент 2009, предоставяне на обществена уеб платформа за дискусии на различни нива, орагнизиране на публичен дебат. Проектът е Финансиран от Европейската Комисия, като основен бенефициент е централата на Кафе Бабел в Париж - Бабел Интернешънал.

History

- Generation 89 - организиране на българската младеж, заедно с 5 др. страни членки около тематиката "20 години демокрация", финансиран от програма "Младежта в деиствие" 3.1 , координатор - Чешки Културен Институт

- EU crisis on the Ground - проектът е финансиран от ЕК за 2009-2010. Основен бенефициент - Бабел Интернешанъл (Франция). Проектът ше бъде лансиран в България от КБС чрез дебат около младежта и икономическата криза - проблем или възможност за младите (26.11.2009)