Български   3637 NGOs




NGO Profile

The Social Teahouse foundation

The Social Teahouse foundation

Foundation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Youth issues, policies and research
Children
 
Mission
Чайната дава първа работа и менторска подкрепа на деца, израснали без родители или в проблемна семейна среда. Основно предизвикателство пред тези деца е воденето на пълноценен, самостоятелен живот, след излизането от дома, тъй като се оказват безкрайно неподготвени от системата за базови неща, като намиране на работа, изготвяне на личен бюджет, социални контакти и др.



Младежите биват наети на трудови договори, в защитена работна среда и получават необходимото търпение и подкрепа, за да израснат като личности и да станат пълноправни членове на обществото. Работата е много предизвикателна както на личностно ниво, тъй като всеки един от членовете на екипа преминава през серия от обучения, за да може адекватно да работи с младежи от този контингент и в него бива инвестиран много голям ресурс. Нерядко се налага и намеса от психолог, който да балансира екипните отношения.



Важна част от менторската програма е и образователния процес, с който младежите често имат предизвикателства. За да се запълнят пропуските в знанията им, е много важно те да получат своевременна помощ. Периодично Социалната Чайна им съдейства за осигуряване на езикови и шофьорски или други специализирани курсове за повишаване на квалификацията.



В допълнение всички получават индивидуално обучение за придобиване на базови знания за самостоятелен живот, като водене на лични финанси, здравна и сексуална култура, умения за кандидатстване за работа и много други. Тъй като младежите в менторската програма на Чайната нямат родители и семейна среда, която да ги подкрепя, затова екипа на Чайната следи и подпомага този процес, има обособен доброволчески екип, който оказва помощ и мотивира индивидуално всеки един младеж.
 
Organization Targets
Да внесем и адаптираме добри практики от чужбина за младежи деца.

Last Project

Year:
Разширяване дейността на социалното предприятие "Социална чайна" към Сдружение "Идеа" чрез осигуряване на заетост на уязвими групи лица
 
Description:
Основната цел на проекта е разширяване дейността на съществуващо социално предприятие Сдружение „Идеа“ – Социална чайна в гр. Варна, чрез осигуряване на заетост на 6 лица в неравностойно положение на пазара на труда и други социално изключени лица. Основната цел е свързана с Целта на процедурата за улесняване достъпа до заетост и осигуряване на подкрепа за социалното включване на уязвими групи чрез създаване на подходящи условия за тяхната професионална интеграция в сферата на социалната икономика.
Чрез разширяване дейността на съществуващото социално предприятие ще се реализират дейности в подкрепа на безработни младежи до 29 г. – 1 лице и безработни младежи от социални заведения, завършили образованието си / безработни лица с основно или по-ниско образование и без професионална квалификация – 5 лица. Действащото социално предприятие ще предложи заетост на лицата, както и осигуряване на по-качествен живот чрез социално включване и психологическа и професионална подкрепа.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
20 000 - 100 000