Български   3637 NGOs




NGO Profile

Prosperity end futur for Blagoevgrad

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Protection of human rights
Local initiative groups
Environment
 
Mission
Да направим Благоевград добро и привлекателно място за живеене и бизнес
 
Organization Targets
Развитие на гражданското общество

Утвърждаване на духовните ценности

Защита на природата в града

Защита правата на децата на естествена природа и здравословна жизнена среда

Защита на човешките права

Работа и подпомагане на хора в неравностойно положение - инвалиди, със социални проблеми.

Last Project

Year:
"Правосъдието близо до хората"-партньори
 
Description:

History

1. Гражданска инициатива за изместване на Автомагистрала "Струма" извън пределите на гр. Благоевград - организиране на подписка, пресконференции , срещи и работа по изготвянето на становища от различни отговорни институции- събрани 5860 подписа.

2. Съвместна инициатива с Община Благоевград „Превръщането на бившите казарми в града в градски парк”

3.Проект към ПУДООС на МООС – 2009г. "Алея на здравето - почистване, озеленяване и облагородяване на пешеходната алея от града до парк "Бачиново" в гр. Благоевград

4. Общ - устройствен план за развитие на гр. Благоевград- активно участие в дебати, 12 предложения за включване на територии, участие при обществените обсъждания на плана и екологичната оценка

5. Инициатива и събрана подписка „За чиста и свободна България от ГМО ” /генно-модифифицирани организми/. Изпратени писма до Премиера и отговорни институции с конкретни предложения -2010г.

6. Партньори на „Болкан Асист” в подписка „ Първата национална гражданска инициатива за промени в Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление”.

7. Активно участие в събиране на подписка, внесена в Парламента в подкрепа на инициативата "Против произвола на монополите" 2010г. Партньори с ДНЕС и „Ние жените”

8.Инициатива за събиране и изпращане на книги от български автори за децата от българското училище в гр. Никозия- Кипър – ноември 2010г.

9. Гражданска инициатива „Да спрем бюрокрацията и произвола в Община Благоевград” - текуща, събрани до момента 3100 подписа.

10.Съвместна инициатива за честване на „Деня на танца”

11. Доброволческа кампания за събиране на средства и активно участие за честването на 30 годишнината от създаването на Електротехникум гр. Благоевград.

12. Проект"Зелена стая"- създаване на интернет платформа за общуване и събиране на идеи и инициативи за превръщането на Благоевград в добро място за живеене.

13. Проект "Правосъдието близо до хората" - втора фаза - партньори на Център за НПО- Разград