Български   3637 NGOs




NGO Profile

Plus & Minus

Foundation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Legislation, advocacy, public policies
Healthcare, patients’ rights
Social
 
Mission
Подобряване качеството на живот при хората живеещи с ХИВ/СПИН и борба за премахване на стигмата.
 
Organization Targets
• Профилактика на ХИВ/СПИН и наркомании

• Ангажиране на общественото мнение с тези проблеми

• Защита на човешките и граждански права на ХЖХС

• Предлагане и утвърждаване алтернативи на поведение с цел здравословен начин на живот

• Създаване на механизми за сътрудничество между държавни и НПО- структури, работещи по същите проблеми

• Повишаване здравната култура на ХЖХС

Last Project

Year:
Работа по интернет страница "aidsbg.info"
 
Description:
През 2002г създадохме интернет сайт в помощ на стотиците желаещи да получат и обменят информация относно проблема ХИВ/СПИН. Съвместно с фондация "И" продължаваме издаването на брошури, подпомагане и подкрепа на ХЖХС.

History

Фондация “Плюс и Минус” е учредена в гр. Варна на 07.02.1999 г. като продължение дейността на съществуващата от 1997 г. група за взаимопомощ на хора, живеещи с ХИВ. Основната мисия на фондацията е да работи в защита на човешките, гражданските и пациентските права на хората, живеещи с ХИВ.

От създаването на фондацията като приоритетна наша цел и сфера на дейност се очерта осигуряването на достъп на възможно най-голям брой ХИВ-серопозитивни хора в България до най-съвременно антиретровирусно лечение, както и до тестове за неговото мониториране. За постигане на тази цел ние се стремим да:

?разпространяваме достоверна информация относно съвременните терапевтични схеми за лечение на ХИВ/СПИН, посредством различни форми на обучение и публикации;

?спомагаме за въвеждането на модерни методи и практики в страната за лечение на ХИВ/СПИН и неговия мониторинг, посредством лобиране пред отговорните институции;

?ускоряваме навлизането в медицинската практика в страната на новите медикаменти за лечение на ХИВ/СПИН, посредством колабориране с всички заинтересовани страни в процеса;

?осигуряваме равен достъп до медицинско обслужване на ХИВ-серопозитивните хора от цялата страна, посредством лобиране за децентрализация на системата за медицинско обслужване и подобряване на организационната система.

Във фондацията са ангажирани ХИВ-серопозитивни хора, медицински специалисти, доброволни и съмишленици от Варна и други градове на България. Някои от тях са членове и на водещи европейски и световни организации. Това улеснява обмена на информация и експертни мнения, както и създаването на връзки с международни неправителствени организации.