Български   3627 NGOs




NGO Profile

REGIONAL ARTISAN CHAMBER - VIDIN

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Branch organizations
 
Mission
Основна мисия на организацията е укрепване на занаятчийството и превръщането му в стабилна основа за изграждане на средна класа в региона, заемаща достойно място в българската икономика и на общия европейски пазар.
 
Organization Targets
Най-важните цели и задачи на камарата са:

- да защитава интересите на занаятчиите, да осигурява тяхното представителство и равнопоставеност в икономическия и обществено-политическия живот,

- да насърчава устойчивото развитие на занаятите, като участва в разработването и реализирането на местни политики и проекти, свързани с утвърждаването и развитието на занаятчийството,

- да предоставя юридически, маркетингови и финансови консултации на своите членове и да им оказва съдействие при осъществяването на търговски контакти,

- да контролира законосъобразността на занаятчийската дейност и качеството на занаятчийските услуги,

- да утвърждава престижа и марката на местните занаятчийски производства и услуги, като съдейства и насърчава своите членове за участие в национални и международни форуми и изложения,

- да подпомага провеждането на конкурентноспособно професионално занаятчийско обучение, в унисон с добрата българска традиция на майстора-занаятчия като първокласен творец и педагог.

Last Project

Year:
"Прилагане на европейска система за трансфер на кредити в ПОО в сектора на занаятите" по програма "Леонардо да Винчи".
 
Description:
През 2008 - 2009 г. РЗК - Видин бе водеща организация по проект "Прилагане на европейска система за трансфер на кредити в ПОО в сектора на занаятите" по програма "Леонардо да Винчи". Представителна група на камарата посети Париж с цел запознаване с европейските практики в професионалното обучение.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
до 5 000

History

През 2004 - 2005 г. РЗК - Видин работи като партньор по проектите на Областна администрация - Видин "Баба Вида - история и приказка" и "Изграждане на Център за професионална квалификация".



На Петровден 2004 г. в с. Орешака до гр. Троян се проведе Първият занаятчийски форум /Национален празник на занаятчиите/. РЗК-Видин се представи с експозиция от занаятчийски изделия.



През 2006 и 2007 г. РЗК - Видин работи по спечелен проект за трансгранично сътрудничество България - Румъния "Успешно интегриране на изкуство и бизнес - подкрепа на занаятчийския бизнес в трансграничния регион Видин - Крайова". Една от основните дейности е организирането и провеждането на международен панаир на занаятите в гр. Видин с участие на занаятчии от страната, Румъния и Сърбия.



Голям успех за нас бе организирането и провеждането на Шестия национален празник на занаятчиите в България - 2008 г. в гр. Видин. Изложението се проведе на площад "Бдинци". Участваха регионалните занаятчийски камари от страната, НЗК, румънски и сръбски занаятчии.