Български   3637 NGOs




NGO Profile

NGO "Opora BG"

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Youth issues, policies and research
Education
Social
 
Mission
МИСИЯТА на сдружението е насочена към утвърждаване и развитие в България на социалнотерапевтичен модел за социална грижа; създаване на условия за живеене, познание и труд за деца и възрастни с увреждания в самоорганизираща се общност, в която има Надежда за всички да реализират своята Индивидуалност, Възможности, Мислене, Чувстване и Действие.
 
Organization Targets
1. Да защитава човешките права, подкрепя, утвърждава и развива демократичните ценности и прояви на гражданското общество, свободата, достойнството, сигурността и самочувствието на децата, младите хора и на уязвими и рискови общности.

2. Да създава възможности за внедряване, утвърждаване и развитие на социална терапия и лечебна педагогика в Република България.

3. Да осъществява дейности за социално включване, интеграция и повишаване качеството на живот на децата, младите хора и възрастните от уязвими социални групи и създава жизнени и устойчиви структури за функциониране на социални дейности и грижи.

4. Да подпомага личностното, професионалното и творческо развитие и реализация на личността и съдейства за осигуряване на подходяща среда в съответствие с нейните интереси и потребности.

5. Да насърчава и развива обществено полезни дейности в сферата на образованието, науката, културата, изкуството, общественото здраве и околната среда.

Last Project

Year:
Международен проект: "Антропософска лечебна педагогика и социална терапия"
 
Description:

Financial Info

Annual turnover for the last year :
5 000 - 20 000

History

Разработване и управление на проекти, програми и методики;

Реализирани проекти в сферата на социалната терапия и лечебната педагогика – финансирани от международни спонсори: ACACIA – Fonds f?r Entwicklungszusammenarbeit / CH-4051 Basel; Software AG Stiftung /DE; Gemein?tzige Landbauforschungs Weide-Hardebek SIEDLUNG HARDEBEK /DE; Stiftung zur Bef?rderung der Heilp?dagogik-Holland;

Развитие на гражданско общество; Организиране на семинари, конференции,форуми, публични събития; Обучителни, консултантски, тренингови, диагностични, терапевтични, рехабилитационни услуги в сферата на лечебната педагогика, социалната терапия, биодинамичното земеделие; Участие в Младежкия консултативен орган, който работи за формиране и развитие на младежките политики в национален мащаб; Участия в местни, национални и международни конференции, кръгли маси и програми, свързани с целите на сдружението