Български   3637 NGOs




NGO Profile

Iniтiатivе Dераrтмеnт fоr Еurореаn Астiviтiеs - IDЕА

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Youth issues, policies and research
Promotion of philanthropy/volunteerism
Economic development
 
Mission
Ние създаваме ИДЕИ в подкрепа на вашите граждански инициативи и бизнес решения!

Партньорство чрез знания и умения!
 
Organization Targets
Популяризиране и предоставяне на информация относно ЕС, европейската интеграция и членството на България в ЕС в сътрудничество с институции и организации на европейско, национално и местно ниво за различни целеви групи.

Популяризиране на общините от региона пред европейските институции, институции и организации на държавите – членки на ЕС, международни организации в страната и в чужбина. Осигуряване участието на местните и регионалните общности в дейности за приближаване на европейския проект до гражданите.

Насърчаване на пряко гражданско участие в процеса на регионално развитие.

Създаване и укрепване на благоприятни условия за икономически и социален прогрес; за регионално развитие, за развитие на екологията, туризма, културата, образованието, информационните технологии, социалните и културни дейности и бизнес-отношенията, съхранение и развитие на местните традиции и други, насочени към осъзнаване и оценяване на местната културна идентичност и нейното разнообразие.

Last Project

Year:
Местни инициативи за прозрачност в устройството и управлението на територията на община Ямбол
 
Description:
Целта на проекта е да се постигне повече откритост в дейността на администрацията като се осигури широк обществен достъп до навременна и разбираема информация относно устройството и управлението на територията на община Ямбол, да се популяризират добри практики в тази област чрез разработени кратки информационни материали за европейското законодателство, да бъдат анализирани устройствените планове, разпоредби на Ямболската администрация, конкретни решения и други актове, определящи дейността по управлението на територията.

History

КЛУБ ЕВРОПЕЙСКИ ИНИЦИАТИВИ – ИДЕА е сдружение с нестопанска цел, създадено през 2004 г. в град Ямбол. Членовете на сдружението имат богат опит в разработването, реализирането и управлението на проекти към различни финансиращи програми:

Проект „Инициативи на пазара на труда” BG 0102.05 - Проект „Професионална квалификация – нов шанс”-договор № BG 0102.05.05.029.

Проект „Насърчаване на заетостта сред младежите” BG 0202.01 – Проект „Намери си работа” – договор № BG 0202.01-YI.1.29.

Проект „Насърчаване на заетостта сред младежите” BG 0202.01 – Проект „Активни мерки за заетост на младежи в туризма” – договор № BG 0202.01-LI.1.45.

„Заедно в Обединена Европа”, финансиран по Договор № МЛ – 170 / 30.11.2004г. по Програма за младежки дейности 2004-2005г. на Министерството на младежта и спорта.

„Здраве и хармония чрез спорт”, финансиран по Договор № 25-00-38/03.02.2006. по Програма за младежки дейности 2004-2005г. на Държавната агенция на младежта и спорта.

„Междукултурните различия – нека не им позволим да застанат между нас” - международен проект за младежки обмен по Програма Младеж- Договор № 25-00210/12.092006.

Партньори в „Младите хора – посланици на демократичните ценности и практики”, финансиран от Балкански тръст за демокрация на Европейски център за обучение ЛАКТЕА.

Проект за обучение в разработване на проекти на специалисти от общинските администрации и неправителствения сектор, финансиран от Британското министерство за международно развитие.

В партньорство с други нестопански организации участва в проект „Инвестиционна маркетингова стратегия и план на действие с цел привличане на нови инвеститори в Ямболска област”, финансиран по договор № 210015080504/2005г. по програма „Активни услуги на пазара на труда” на Агенцията по заетост.

В партньорство с други нестопански организации е участвала в разработването на Регионален план за развитие на ЮИРП 2007 – 2013.

Проект „Обмяна на училищни практики в туризма”, финансиран по договор № BG2004/016-715.02.01-04 по Програма ФАР по линия на трансгранично сътрудничество с Република Турция, бюджетна линия: BG 2004/016-715.02.