Български   3638 NGOs




NGO Profile

Union “Youth information center of Yambol”

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Youth issues, policies and research
 
Mission
Сдружението е юридическо лице с нестопанска цел за осъществяване на обществено полезна дейност, подпомагащо развитието на младите хора от Ямболска област. Подкрепя младите хора в неравностойно положение, маргинализираните групи и индивиди, съдейства за Европейската интеграция и утвърждаването на Европейските демократични и социални ценности в региона.
 
Organization Targets
Сдружение "Ямболски Младежки Информационен Център" е обединение на млади хора от град Ямбол, които работят за защита на човешките и граждански права на младежи от 18 до 35 годишна възраст, подпомагат пълноценната реализация на младите хора в обществото като осъществяват регионални, национални и международни проекти и свързаната с тях спомагателна дейност в различни сфери на обществения живот, засягащи младите хора. Сдружение "ЯМИЦ" подкрепя младите хора в неравностойно положение, маргинализираните групи и индивиди, съдейства за Европейската интеграция и утвърждаването на Европейските демократични и социални ценности в региона.

Last Project

Year:
"МЛАД ГРАЖДАНИН 2 "
 
Description:
Цел на проекта: да се разшири обхвата и дейността на Младежкия информационно-консултантски център /МИКЦ/ в град Ямбол, чрез който младите хора да получават подробна информация за същността на Европейския съюз, за промените в съществуващата нормативна уредба в България, да осигурява специалисти за консултации по различни проблеми, да се формират личностни и социални умения у подрастващите и младите хора до 35 години за комуникация с институции, работодатели и учебни заведения.

History

Спечелен проект по националната програма МИКЦ – през 2007 г. и реализиран на територията на Ямболска област сред младите хора.

Осъществяване на проект “Заедно с приятели да опознаем и участваме в живота край нас” с донор Чарити Ноу Хау – България – през 2006 г.

Формиране и изпращане на група младежи със здравословни и социални проблеми в международен лагер в гр. Лиепая – Латвия по проект “Култура и културизъм” на Фондация “Солидарност” - лятото на 2005 г.

Набиране на дарения и благотворителни акции за децата в СПИ - гр. Стралджа и Дома за деца в гр. Ямбол.

Участие в акцията “На мен ми пука” за повишаване на избирателната активност на населението през 2006г. и провеждане на разяснителна работа по нея в Ямболска област.

Обсъждане с млади майки на проблемите при отглеждането на децата – м. юни 2007 г. и през м.Юли 2008 г.

Разговор с младите хора от Ямбол и с. Безмер за отношението им към НАТО и базата край с. Безмер – м. септември 2007г.

Провеждане на цикъл от обучения “Моите права в демократичното общество” за ученици навършили 18 години от средните училища в Ямбол и областта. – декември 2007 - юни 2008 г.

Цикъл “Подготовка и реализация на проекти” – 60 учебни часа, разпределен на 3 модула – април – юли 2008 г . за инициативни младежки групи.

Провеждане на областна младежка среща “Младежите в Европейския съюз – възможности и предизвикателства” с участие на евродепутат Маруся Любчева по време на Европейската седмица за младежка активност.

Организиране на обществен дебат “Условия за живот на младите семейства в Ямбол” за обсъждане на урбанистични, демографски и социални проблеми при отглеждане и възпитание на децата в община Ямбол.

Залесителна акция в Дом за деца “Юрий Гагарин” в Ямбол, за облагородяване на двора по случай Деня на Земята.

Провеждане на младежки пикник край река Тунджа във връзка с Международния ден на младежта – 12 август.