Български   3639 NGOs




NGO Profile

Agency for Regional Development and Investment - Yambol

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Economic development
 
Mission
Съдействие и подпомагане на социално-икономическото развитие на Ямболска област. Обединяване и координиране на усилията на органите на местната власт и самоуправление, НПО, фирмите, МСП, медиите и гражданите, насочени към преструктуриране на местната икономика и развитието на социалната и техническата инфраструктура.
 
Organization Targets
Създаване на стратегия за средносрочното и дългосрочното социално-икономическо развитие на Ямболска област; създаване на предпоставки и възможности за перспективни реформи в икономиката, институциите и обществото; координиране на разнообразни инициативи в местното управление; насърчаване на развитието на МСП;

увеличаване на износа; социализация и интеграция в икономиката и обществото на маргинализирани общности и малцинствени групи.

Last Project

Year:
Одрин и Ямбол – градове с успешен брандинг
 
Description:
Партньорски проект по програма „Трансгранично сътрудничество Турция България”, изпълняван съвместно с Тракийски Университет-Одрин и Дирекция на туризма и културата към Областна Администрация-Одрин.
ОСНОВНА ЦЕЛ НА ПРОЕКТА:
Основната цел на проекта е създаването на собствена бранд идентичност на Ямбол и Одрин, утвърждаването им в привлекателна туристическа дестинация, стимулиране на туристическия сектор и превръщането му във важен фактор за социално-икономическото развитие и сътрудничество в трансграничния регион.
ОСНОВНИ ДЕЙНОСТИ:
Създаване на главен бранд център;
Официална церемония по откриването на центъра;
Бранд градски мрежи – работни срещи;
Проучвания на туристическите ресурси и разработване на изследователски продукти;
Международна кооперационна среща;
Международни дейности по популяризиране: лого, рекламни брошури, рекламен филм
ОЧАКВАНИ РЕЗУЛТАТИ:
Реализиране на успешен брандинг на два от основните градове в трансграничния регион Ямбол и Одрин.
Създаване на маркетингов туристически образ на двата града и прилагане на успешна брандинг стратегия, открояваща уникалната идентичност на всеки от тях и подчертаваща общото им позициониране на туристически пазар.

History

Проект „Трансгранични посоки в икономическото развитие на Ямбол и Одрин” по програма ФАР, Съвместен фонд за малки проекти България – Ттурция 2005



Обща цел:

Да се изгради модел на сътрудничеството между местните власти, бизнеса и неправителствения сектор в областите Ямбол и Одрин в подкрепа на устойчивото развитие на икономическия потенциал на трансграничния регион.



Водеща организация: община Ямбол

Партньори по проекта от Турция:

Община Одрин

Асоциация на младите бизнесмени-Одрин

Партньор по проекта от България:

Агенция за регионално развитие и инвестиции-Ямбол



Основни дейности:

Българо-турски офис за трансгранично сътрудничество и развитие;

Изследване на ключови проблеми, местни нужди и приоритети в развитието на граничните области Ямбол и Одрин;

Обучение „Изграждане на капацитет за идентификация, разработка и изпълнение на съвместни проекти в трансграничния регион”;

Международна кръгла маса „Трансгранично сътрудничество и устойчиво развитие на регионите”;

Формиране на двустранна работна група и изготвяне на Меморандум за сътрудничество и Маркетингов профил на трансграничния регион Ямбол-Одрин.



Очаквани резултати:

Създаване и утвърждаване на модел на сътрудничество между местните власти, бизнеса и неправителствените организации в подкрепа на устойчивото развитие на икономическия потенциал на трансграничния регион. Част от този модел е и качествената промяна при целевите групи, свързана с наличието на изграден капацитет за идентификация на ключови проблеми и местни нужди и за реализация на тази основа на двустранни проекти и програми със засилен трансграничен ефект, в т.ч и по Оперативната програма за трансгранично сътрудничество България –Турция 2007-2013 г.



Период на изпълнение:

15 ноември 2007 – 15 ноември 2008



Обща стойност на проекта:

40 808 Евро