Български   3627 NGOs




NGO Profile

Association of NGOs in the region of Thrace

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Legislation, advocacy, public policies
 
Mission
Застъпничество на национално ниво за подобряване на правната среда и държавната политика за НПО в България и Турция. Популяризиране дейността на НПО от двете страни на национално и международно ниво чрез публикации, конференции, семинари и медийни изяви. Изграждане на партньорства, обмен на информация и участие в национални и международни мрежи за съвместна работа. Създаване на контакти с държавни институции, органите на местно самоуправление, бизнеса и академични звена, както и с международни донорски програми, подкрепящи дейността на НПО.
 
Organization Targets
Да представлява интересите на своите членове пред местните, регионални и национални власти, пред донори, спонсори и др.; да подпомага формулирането и изпълнението на публични политики в социалната сфера, здравеопазване, образование, култура, екология и спорт на базата на установени приоритети и нужди; да съдейства за развитието на икономиката и туризма между двете държави в трансграничния регион; да популяризира дейността на членовете си и модела на трансгранично сътрудничество и работа в мрежа; да развива и утвърждава европейските стандарти и норми в дейността на НПО от България и Турция.

Last Project

Year:
Изграждане на Регионален център на неправителствените организации от България и Турция
 
Description:
Сдружение “Асоциация на неправителствените организации от България и Турция” е създадено в резултат на проект „Изграждане на Регионален център на неправителствените организации от България и Турция” по програма ФАР Трансгранично сътрудничество между България и Турция 2004.