Български   3627 NGOs




NGO Profile

"Sea Blue" Association for International Cultural Management

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Arts and culture
 
Mission
Развиване на разнообразна културна дейност на национално и международно ниво.
 
Organization Targets
Реализиране на обмен между България и чужбина на идеи и проекти, творци, институции, физически и юридически лица, работещи в областта на културата и културния мениджмънт; повишаване на обществения интерес към културния живот; подпомагане на образователната квалификация и професионална реализация на дейци в културната област с цел развиване на самостоятелна дейност; популяризиране на модерното изкуство в България; популяризиране вижданията и целите на ЮНЕСКО и Европейския съюз, свързани с културата.

Last Project

Year:
Фотографски център Sea Blue
 
Description:
Сдружение за култура „Морско синьо”, организира в търсене на нови таланти, курсове и семинари по фотография, фото изложби, пленери и др.
http://sea-blue.org/

History

* Информационният сайт „ ПЪТЕВОДИТЕЛ НА КУЛТУРНИЯ СТОПАДЖИЯ ” - www.why42.info

е съпътстваща, но важна част от работата на сдружение „Морско синьо”. Целта на проекта е да изгради професионално списвана Интернет медиа, посветена изцяло на културния живот във Варна.

* "SOS, ЛЮБОВ!" театрален спектакъл, вдъхновен от творчеството на Фредерик Бегбеде.

* Организиране и провеждане на курсове и работилници по Фотография и Adobe Photoshop

* "Contempo international contemporary art festival" и "Con.tempo.lab"- в партньорство с фондация "Рая Георгиева", сдружение "Морско синьо" осъществява артистичен маратон имащ за цел да представи в компресиран вид актуална „снимка” на тенденциите в творческите търсения на младите артисти, като отправи интелектуална провокация към варненската публика с качествен художествен продукт.

* Театрален джемсешън "СЕГА-АЛ(ь)БУМ" е опит да си припомним за чистота и лекотата на живеене. „Сега-” е спектакъл, основаващ се на 8 фрагмента, в които АЗ споделя с Ти малките чудеса на деня.

* Мултимедиен проект "Аз съм/искам да бъда" - представяне на млади артисти работещи в различни сфери на изкуството, чрез звук, видео и фотография в алтернативно пространство.

* Радомира Иванова, с подкрепата и съдействието на сдружение „Морско синьо”, направи проучване и представи доклад за положението на украинските имигранти в България в рамките на проекта „Сатурн” на ЕС /www.return-saturn.eu/.