Български   3637 NGOs




NGO Profile

Center for Socio-Ecological Practices

Foundation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Healthcare, patients’ rights
Youth issues, policies and research
Environment
 
Mission
Силно общество в чиста природа
 
Organization Targets
1. опазване на околната среда;

2. профилактика на болестите и промоция на здравословен начин на живот;

3. здравно и екологично образование и възпитание;

4. подпомагане на социално слабите, инвалидите и лицата, нуждаещи се от специална закрила;

5. борба с бедността и социалната изолация, чрез подпомагане интеграцията на хора с увреждания и на групи в неравностойно положение;

6. подпомагане на физическата култура и личностната реализация на младите хора;

7. укрепване на капацитета на институциите на гражданското общество;

8. подобряване на достъпа до обществена информация;

9. насърчаване на публично-частните партньорства, прилагане на принципите на корпоративната социална отговорност и развитието на човешките ресурси;

10. промоция на здраве на работното място;

11. други цели, определени със закон.

Last Project

Year:
„Намаляване на уязвимостта към ХИВ на младите хора в най-голям риск (15-24 г.) чрез увеличаване на обхвата на услугите и програмите, насочени към младите хора”
 
Description:
Изграждане на клубове на обучители на връстници по превенция на ХИВ/СПИН, чрез които да се достигне до млади хора в риск от следните уязвими подгрупи: домовете за деца, лишени от родителска грижа; млади хора, живеещи в пансиони; отпаднали и отпадащи от училище; млади хора, попаднали като застрашени в регистъра на следните институции: Детска педагогическа стая, Възпитателни училища интернати, Държавна агенция за закрила на детето, Местни комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, Кожно-венерологични диспансери и др.
Провеждане на анти-СПИН кампании сред младите хора, насочване за изследване и консултиране, промоция на безопасен секс и на средства за предпазване от заразяване с ХИВ; провеждане на медийни и на застъпнически кампании за въвеждане на задължително здравно образование в българското училище; работа в мрежа и сътрудничество с други заинтересувани страни, работещи в сферата на превенция и контрол на ХИВ/СПИН.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
20 000 - 100 000

History

Проект: „Повишаване на знанията и уменията на младежи в риск и техни наставници за предотвратяване на рисковото поведение и формиране на отговорно отношение към себе си и другите”, юни-октомври 2009г.



Проект: „Подкрепа за прилагането на добри управленчески практики за ограничаване и предотвратяване на тютюнопушенето на обществени места и в работни помещения”, септември-декември 2009 г.