Български   3627 NGOs




NGO Profile

FLORA and FAUNA

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Environment
Professional organizations
Grant making
 
Mission
Възстановяване и благоустрояване на зелената среда, като се фокусира върху Зоопарковете в България, както и максимално доближаване до естественият за животните обитаем свят.
 
Organization Targets
Разработване на информационна система за Зоопарковете в България, подробен архив, исторически данни за развитието им, за парковите им площи, растителни и животински видове, произход.



Създаване, организация и провеждане на сезонен „Фестивал на цветята” – пролетен и есенен – изложбени експозиции от производители на цветя и декоративни храсти, и от проекти на ландшафтни архитекти.



Организация на тематични национални и регионални конкурси, за популяризиране на свързаните с природата професии - биолози, зоолози, ветеринари, ландшафтни архитекти, агрономи, еколози и други съпътстващи дейности.



Създаване и поддържане на актуална бази данни на професионални кадри по съответните специалности.



Популяризиране на екологично и зелено мислене.



Създаване на образователни програми за обучение и работа с детски градини, училища специализирани знания за растенията и животните.



Създаване и поддържане на архив за историята на развитието на по-значимите реализации до този момент на еко- и био- проекти в България след 1990 година.



Създаване и организиране на открит Форум с „общество на любителите на природата”.



Работа по приобщаване и информиране на национално и регионално ниво.